RAAB KARCHER WOONMAGAZINE

SANITAIR

HEERLIJK

ONTSPANNEN IN DE BADKAMER VAN JE

DROMEN

Een mooie nieuwe badkamer staat vaak bovenaan het verlanglijstje als je gaat verhuizen. Voordat je lekker kunt bijkomen onder je nieuwe regendouche of in de luxe van een prinsheerlijk ligbad, moet er vaak nog heel wat gebeuren. Raab Karcher heeft de kennis en ervaring in huis om je te helpen deze uitdaging

vol vertrouwen aan te gaan.

VILLEROY & BOCH

Een keertje goed rondkijken op Funda maakt duidelijk dat het vernieuwen van de badkamer vaak lang wordt uitgesteld. In een oudere woning is een complete verbouwing soms hoognodig, en trouwens ook een aantrekkelijke manier om van je nieuwe huis een echt thuis te maken. Bij nieuwbouw krijgt een helemaal naar jouw wensen vormgegeven badkamer ook vaak prioriteit. In de praktijk kan het allemaal nogal ingewikkeld worden, want je nieuwe badkamer moet vele jaren aan hoge eisen voldoen.

EISEN EN VERWACHTINGEN

Een nieuwe badkamer realiseren betekent al gauw een heel project, dat je goed moet plannen en organiseren. Als je al ideeën en specifieke wensen hebt, is het verstandig om eens goed op een rijtje te zetten wat er allemaal bij komt kijken. Dat begint natuurlijk met de beschikbare ruimte en de vraag of die voldoet voor je plannen. Omdat de kosten voor een complete nieuwe badkamer flink kunnen oplopen, kun je je ook maar beter in een vroeg stadium al afvragen wat precies je eisen en verwachtingen zijn.

 

Wellicht zijn er maar een paar dingen die al een tijdje storend zijn in je huidige badkamer, en kun je volstaan met een gedeeltelijke vervanging van sanitair en meubilair. Het scheelt immers nogal wat als geen nieuwe betegeling of leidingwerk nodig is. Als een echte verbouwing onvermijdelijk wordt, sta je voor een behoorlijke uitdaging. Vaak doen zich onvoorziene kwesties voor, die alleen door vakmensen kunnen worden opgelost. Alleen al daarom zijn een goede planning en afstemming onmisbaar.

PRAKTISCHE INDELING

Je nieuwe badkamer zal vele jaren dienst moeten doen. Dat maakt een praktische indeling van groot belang. Je kunt beginnen met een tekening van de beschikbare ruimte, waarin ook de bestaande aan- en afvoerleidingen zijn aangegeven. Bedenk ook eens goed hoe de dagelijkse routine er in jouw huishouden uitziet. Is een dubbele wastafel vooral mooi of vooral praktisch? Heb je al voldoende bergruimte als je de shampoo kwijt kunt, of moeten nog veel meer zaken een plaats krijgen in je nieuwe badkamer?

Een nieuwe badkamer betekent al gauw een heel project, dat je goed moet plannen en organiseren

Technisch gezien is de badkamer waarschijnlijk de moeilijkste ruimte in huis om te realiseren. Daarom kom je voor meerdere lastige vragen en beslissingen te staan. Hoe maak je optimaal gebruik van de ruimte? Is er wel voldoende plaats voor een bad én een douche én meubilair? Bij een renovatie wil je een en ander ook nog zo snel mogelijk realiseren, zeker als je zoals de meeste Nederlanders maar één badkamer hebt. Een goede renovatie duurt geen dag te lang.

GENIETEN VAN JE KEUZES

Een goed ontwerp en een strakke planning van de uitvoering zijn dus geen luxe maar noodzaak. Bij het inrichten van je nieuwe badkamer heb je van goede keuzes wel heel lang plezier. Je weet natuurlijk wat je mooi vindt, maar hoe haal je het beste uit de ruimte die je hebt? Is het belangrijk dat de vloer of wanden verwarmd zijn, of je handdoeken? Denk ook aan praktische veiligheid voor alle huisgenoten en aan de juiste verlichting, die erg sfeerbepalend is.

 

Een goede benutting van natuurlijk licht is heel belangrijk, en veel badkamers worden te vol gezet. Met weinig en slank meubilair, veel glas en een grote spiegel lijkt je nieuwe badkamer al snel een stuk groter. Bedenk ook wat allemaal aan de muur kan worden bevestigd en dus niet op de vloer hoeft te staan. Op deze pagina’s kun je alvast inspiratie opdoen en je een beeld vormen van jouw ideale nieuwe badkamer. Met advies en ondersteuning van Raab Karcher kun je straks dagelijks volop genieten. Wat fijn om weer thuis te zijn!

DETREMMERIE

BADEN IN STIJL

De collecties van Riho omvatten meubels, whirlpools, wastafels, douches en ligbaden, zoals Desire Corner. Dit dubbelwandige ovaalvormige bad is half vrijstaand, verkrijgbaar in een linker- en een rechterversie, uitgevoerd in glanzend of mat wit. In de overloop past de geïntegreerde badvuller Riho Fall, die een losse kraan overbodig maakt. Desire is er ook geheel vrijstaand en in een back-2-wall versie. Je nieuwe bad wordt compleet met frame, sifon en pop-up geleverd, waardoor een snelle montage mogelijk is.

 

Met de Valor-serie van Riho kies je voor high-end producten. Bij een vrijstaand bad of een back-2-wall bad zijn er bijpassende opzetkommen, alle gemaakt van het hoogwaardige materiaal solid surface. Dat is hygiënisch en duurzaam, en veel krasbestendiger dan acryl. Dankzij de dichte poriën is het bij uitstek geschikt voor baden, douchevloeren en waskommen. Solid surface voelt zacht aan en de collectie heeft een tijdloos design met strakke lijnen. Innovatie in je badkamer, met een heel pure uitstraling.

ZACHTE RONDINGEN

Detremmerie is specialist in badkamermeubilair en heeft veel ervaring in de productie van gebogen fronten en deuren. Waar jarenlang strakke rechte lijnen de boventoon voerden, sluit Detremmerie met Private Collection aan op de actuele trend van organische vormen en zachte rondingen. Het nieuwe ovale meubel past perfect in deze interieurs en wordt onderdeel van de No Limit-lijn. Het kastwerk is volledig mat gelakt en leverbaar in alle Ral-kleuren. De ovale spiegel met indirecte led-verlichting maakt de opstelling compleet.

 

Steeds vaker wordt afgezien van de dubbele wastafel. Het vraagt extra installatiewerk, neemt meer ruimte in, en is meestal niet echt nodig. De ontwerpers van Detremmerie bedachten een nieuwe robuuste wastafel van 51 cm diep met een asymmetrische enkele strakke waskom en ruimte voor je toiletspullen. De nieuwe matte wastafel sluit nauw aan op de kasten uit de No Limit Deluxe collectie. Aan jou de keuze voor een zwevende onderkast met dito wastafelblad, of de vertrouwde opstelling met de wastafel bovenop de kast.

LUXUEUZE UITSTRALING

Het badkamermeubilair van LoooX is stoer, robuust en stijlvol. De collectie omvat onder meer eikenhouten meubels, stijlvolle spiegels en handige accessoires. De Looox Wood Collection, met massief eiken onderkasten, wastafelbladen, badplanken en opbergboxen, komt uit de eigen Nederlandse werkplaats van LoooX en geeft je badkamer een luxueuze uitstraling. Met LoooX Tailor-Made heb je ook nog alle vrijheid in de maatvoering en afwerking. Veel van de innovatieve en stijlvolle badkamerspiegels uit de LoooX Mirror Collectie zijn voorzien van spiegelverwarming en ledverlichting. De waskommen en sfeerlampen van Looox zorgen voor een fraai samenspel.  

VITALISEREND DOUCHEN

Lekker onder de douche is een probaat middel om de stress van drukke dagen of slapeloze nachten van je af te spoelen. Bij hansgrohe maken ze deze vorm van ontspanning tot een inspirerende ervaring met Pulsify. Met behulp van twee PowderRain straalsoorten transformeert Pulsify je douchewater in een zijdezachte mantel van microdruppels die je volledig en bijna geruisloos omhullen. Afhankelijk van de intensiteit van de straal werkt dat heel ontspannend of juist vitaliserend. Met tijdloze designvariaties en beproefde hansgrohe techniek voor waterbesparing creëer je zelfs in de kleinste badkamer het wellness-gevoel voor jarenlang genieten.

SFEER EN KARAKTER

Bij Raab Karcher vind je onder de naam Casalinea een selectie uit hoogwaardige producten, waaronder kranen die verfijnd en functioneel design koppelen aan hoge betrouwbaarheid. Voor je badkamer voorziet Casalinea in een compleet assortiment van kranen die je maximaal luxe en comfort bieden. Het galvanische proces van verchromen wordt ook toegepast voor andere fraaie afwerklagen, zoals staal, brons, koper en goud, kleuren die in opkomst zijn in moderne badkamers. Een mat witte of zwarte afwerking gebeurt door polymerisatie voor een zeer glad en slijtvast oppervlak. Met de messing inbouwwastafelkraan uit de Tyne, Tisza of Architectserie kies je voor kwaliteit en een eigenzinnig ontwerp dat je badkamer sfeer en karakter geeft.

GERELATEERDE VIDEO’S

RIHO

SPACER

RIHO

LOOOX

DETREMMERIE

HANSGROHE

CASALINEA

EENVOUD EN ELEGANTIE

In moderne badkamers is de douchegoot niet zomaar een afvoerputje, maar een design-element. ACO won de Red Dot Design Award 2021 met de minimalistische ShowerDrain S+ die elegantie combineert met eenvoud in zowel installatie als onderhoud. In de onderbak van traditionele douchegoten hoopt zich gemakkelijk vuil op. Bij de ShowerDrain S+, uitgevoerd in elektrolytisch gepolijst RVS, zit het afschot in de bovenkant van de goot. Zodra je merkt dat het water minder snel wegloopt, verwijder je het doucherooster eenvoudig door op het ACO-logo te drukken. Het zeefje eronder voorkomt dat lange haren in de leiding komen en hier verstoppingen veroorzaken. Lekker fris zonder ergernis.

GEZOND DE WINTER DOOR

Zonlicht heeft een positieve uitwerking op je gezondheid. Dat is voelbaar als je de kans krijgt wat zonnestralen op te vangen, en ook als je in je badkamer een Sunshower installeert. Met het laag gedoseerde UV-licht werk je niet alleen aan een gezonde teint terwijl je onder de douche staat, het UVB-licht stimuleert ook de natuurlijke aanmaak van vitamine D. Dit zorgt voor een goede weerstand tegen griep en verkoudheid, en voor een evenwichtig dag- en nachtritme. Het weldadige gevoel van de infraroodwarmte brengt verbetering in de bloedsomloop en verlicht spierpijn en andere klachten.

SPACER

Met het laag gedoseerde UV-licht werk je niet alleen aan een gezonde teint terwijl je onder de douche staat, het UVB-licht stimuleert ook de natuurlijke aanmaak van vitamine D. Dit zorgt voor een goede weerstand tegen griep en verkoudheid, en voor een evenwichtig dag- en nachtritme. Het weldadige gevoel van de infraroodwarmte brengt verbetering in de bloedsomloop en verlicht spierpijn en andere klachten.

Licht geeft energie, en met een Sunshower zit je het hele jaar door lekker in je vel. Een half uur per week laag gedoseerd UV-licht zorgt al voor een verdubbeling van het vitamine D-niveau in de donkere maanden, en daarmee voor meer energie en vitaliteit. Sunshower stelt veiligheid voorop en werkt daarom nauw samen met medische en wetenschappelijke specialisten in onderzoeken aan Leiden University Medical Center (LUMC) en VU Medisch Centrum (VUMC). Sunshower is er in vijf varianten, van de Pure voor je schouders en rug tot aan de Deluxe voor je hele lichaam, en voor zowel nieuwe als bestaande badkamers.

GERELATEERDE VIDEO’S

ACO

SPACER

ACO

SUNSHOWER

ONDERHOUDSARME DOUCHEGOOT

De wereldwijd bekende douchegoten en doucheputten van Easy Drain zijn te combineren met vrijwel elk vloertype. Je kunt kiezen voor heel opvallende designs of een afvoer die bijna onzichtbaar is. De Easy Drain Compact TAF Low is speciaal ontwikkeld voor dunne vloeren van 3-13 mm, zoals een gietvloer. Een nieuwe ontwikkeling is de onderhoudsarme douchegoot Compact Clean. Door de verhoogde afvoercapaciteit kan vuil zich niet hechten en houdt de afvoer zichzelf schoon. De Dryphon techniek, met siliconenklep in plaats van een waterslot, houdt je douche zelfs stankvrij als je lang van huis bent. Het systeem is ook toepasbaar op de Compact, Multi en Aqua doucheputten met Multi-techniek van Easy Drain.

SNEL NIEUWE BADKAMERWANDEN

Een badkamer renoveren kan een omvangrijk project zijn. Het kost bijvoorbeeld veel tijd om het bestaande tegelwerk te verwijderen en de wanden opnieuw te betegelen of stuken. Fibo biedt hiervoor uitkomst met kant-en-klare wandpanelen die snel over bestaand tegelwerk te plaatsen zijn. Zo kun je zelfs je eigen renovatie doen en een luxe uitstraling realiseren. De Fibo-panelen hebben een innovatief kliksysteem waardoor het renoveren van je oude badkamer in twee dagen goed haalbaar is. De panelen zijn verkrijgbaar tot 302 cm lengte en in de HPL-toplaag is een tegelmotief gefreesd. De waterdichte toplaag is ongevoelig voor schimmels en gemakkelijk te reinigen. Fibo biedt een uitgebreid assortiment aan kleuren, tegelmotieven, structuren en voegsoorten. Dankzij nieuwe motieven in hexagon-, visgraat- en halfsteensverband zijn meer dan 200 combinaties mogelijk voor elke gewenste stijl.

GERELATEERDE VIDEO’S

SPACER

EASY DRAIN

FIBO

ASSELUX

VAN RIJN

KERAMISCHE TEGELS OP PANELEN

De traditionele benadering van badkamers bouwen en renoveren is een proces met vele stappen. De betegeling van wanden is ook voor vakmensen intensief en nauwgezet werk, terwijl er meestal tijdsdruk is. Daarom is de modulaire prefab benadering in badkamers een gouden greep, zeker als die gepaard gaat met echte keramische tegels. Een vernieuwend product op tegelgebied is Keratop Tec-Board van Asselux.

 

Deze prefab panelen zijn gemaakt van hardschuim en hebben als afwerking een groot formaat keramische tegel voor een luxe uitstraling. De relatief dunne tegels voor vloer en wand hebben door deze opbouw dezelfde eigenschappen als door-en-door vloertegels. De collectie bestaat uit Keratop basiselementen in standaardafmetingen. Dankzij het naadloze design is Keratop Tec-Board zeer onderhoudsvriendelijk.

MAATWERK IN GLAS

Glas blijft een fascinerend materiaal waarmee je nieuw licht kunt werpen op de inrichting van je badkamer. Alleen met glas kun je ruimtes als je douchecabine op een blijvend fraaie manier afschermen. 

SPACER

Van Rijn Products biedt met standaardoplossingen, maar ook met vakkundig maatwerk, de mogelijkheid om glas in je woning een prominente rol te geven. Dankzij de ervaring van het bedrijf met ontwerp en uitvoering kun je unieke en exclusieve creaties in je badkamer realiseren.

 

De krachtige combinatie van standaard en maatwerk blijkt ook uit het brede assortiment. Zo biedt Van Rijn Products een grote variatie in kleurbeslag, van zwart en goud tot rvs en chroom. Je kunt kiezen voor helder glas of rookglas, voor een nisdeur of een hoekcabine, en voor elke situatie is er wel een mooie oplossing. De GL36PL is een soft-close douchedeur tot maar liefst 290 cm hoog. In het profiel zitten krachtige veermagneten en schokdempers zodat de deur vanuit elke positie zacht sluit.

GERELATEERDE VIDEO’S

SPACER

SCHLÜTER

WEDI

INLOOPDOUCHE INBOUWEN

In moderne badkamers tref je niet langer de bekende douchecabine aan, waarbij je over de rand als het ware in een kuip stapt. In plaats daarvan voegt de inloopdouche cachet toe door zich naadloos te voegen naar de badkamervloer. Schlüter Kerdi-Line-Vario combineert de krachtige en beproefde Kerdi-afvoertechniek met elegante, minimalistische profielen. Het nieuwe systeem met zeer vlakke afvoer Kerdi-Line-Vario-H bestaat uit een afvoeradapter met flexibele afdichtingsmanchet en een 360° draaibare, golfvormige afvoer met geïntegreerde stankafsluiter. Dit zorgt voor grote flexibiliteit bij de installatie en kan aan elke aansluitsituatie worden aangepast.

 

De nieuwe lijnafvoergoot vergemakkelijkt het inbouwen van een inloopdouche. Het variabele afvoersysteem wordt gecombineerd met de afwateringsprofielen Cove of Wave. Die zijn verkrijgbaar in geborsteld rvs of in aluminium met een poedercoating in acht kleuren uit de Schlüter Trendline-serie. De profielen van 120 cm, passend bij de moderne keramiek- en natuursteentrends, kunnen tot op 22 cm worden ingekort en in hoogte worden aangepast. Door de golfvormige constructie stroomt het water snel door de afvoer waardoor een zelfreinigend effect wordt bereikt. De combinatie met het Wave-afwateringsprofiel won de Red Dot 2021 prijs in de categorie Bad en Sanitair.

BOUWSYSTEEM VOOR BADKAMER

Bijna 40 jaar geleden ontwikkelde wedi de eerste direct betegelbare badombouw met een harde XPSkern en een gewapende cementgebonden toplaag aan beide kanten. Je badkamer grondig renoveren gaat snel, schoon en veilig met de wedi-platen. Ze kunnen eenvoudig op de gewenste afmetingen worden gesneden en op vrijwel elke ondergrond gemonteerd, terwijl ze robuust en absoluut waterdicht blijven. Vanaf 50 mm dikte is het zelfs mogelijk om een zelfdragende wand te bouwen. De besparing op de bouwtijd loopt op tot 70 procent, omdat je met dit systeem in één keer uitvlakt, isoleert en waterdicht maakt.

 

Met wedi kun je ook je eigen ontwerp op maat laten realiseren en zelfs als complete bouwmodule met alle sanitairtechniek al gemonteerd op de bouwplaats laten afleveren. De hoogwaardige oppervlakken van wedi Top Wall en Fundo Top zorgen voor een naadloze hygiënische afwerking die van nature warm aanvoelt. Top Wall biedt voegloze oppervlakken en tijdloze designs in natuursteenoptiek met een kras- en slagvast, vuilafstotend oppervlak. Fundo Top is een naadloze douchetegel en een hoogwaardig alternatief voor de traditionele tegels en douchebak.

GERELATEERDE VIDEO’S

HEERLIJK ONTSPANNEN

Met de nieuwe Subway 3.0 collectie presenteert Villeroy & Boch een badkamer met een functioneel, tijdloos design en een ruime keuze uit kranen en wastafels. Ze zijn verkrijgbaar in het glanzende White Alpin of het matte Stone White. Combineer ze met wastafelmeubels, kasten in zachte tinten, matte trendkleuren of warme houtdecors. Dankzij de anti-vingerafdruk coating zien de meubels er altijd mooi uit. Ze kunnen worden uitgerust met sfeer- en ladeverlichting en de bijpassende spiegels hebben rondom ledverlichting.

De nieuwe Subway 3.0 inbouwbaden, met een rand van 10 mm en een ergonomische vorm voor een comfortabele zithouding, zijn gemaakt van Quaryl. Dit unieke materiaal behoudt zijn kleur en glans, is stoot- en slagvast, anti-slip en krasbestendig. Dit bad is verkrijgbaar met een whirlpoolsysteem en ook met het nieuwe SilentFlow-systeem, waarbij het bad geruisloos wordt gevuld met water vanuit de bodem van het bad. In Stone White vormt het bad een mooie combinatie met de bijpassende keramiek.

VILLEROY & BOCH

KOOK OP HET HELE OPPERVLAK VAN DE KOOKPLAAT. MET TOTALFLEX.

TotalFlex is de nieuwe, oneindig flexibele inductiekookplaat van AEG. Op deze kookplaat kan met kookgerei in allerlei vormen en maten worden gekookt. Na het inschakelen van de kookplaat en het neerzetten van een pan, wordt deze automatisch gedetecteerd en licht bij één van de bedieningselementen het display rood op. Zo is meteen duidelijk welk bedieningselement voor de betreffende pan moet worden gebruikt.

 

Eenmaal in gebruik, dan is ook de timer makkelijk in te stellen. En omdat elk gerecht zo afzonderlijk en nauwkeurig wordt getimed, is absolute controle over het kookproces verzekerd.

Eenvoudig warm: De nieuwe elektrische vloerverwarming van Gutjahr is snel en energiebesparend

Verwarming, ontkoppeling en afdichting in één: IndorTec THERM-E is een doordacht elektrisch vloerverwarmingssysteem Van Gutjahr – dat bovendien snel en eenvoudig kan worden aangebracht. Het is gebaseerd op een dragermat, die zich oriënteert naar de beproefde ontkoppelingssystemen. Dit maakt het systeem niet alleen zeer dun, maar ook bijzonder energie-efficiënt. IndorTec THERM-E is geschikt voor bijna alle vloerbedekkingen binnen.

Elektrische vloerverwarmingssystemen onderscheiden zich door hun extreem dunne laag. Daardoor moeten er geen dikke estriklagen worden opgewarmd – de vloerbedekkingen bereiken snel de gewenste temperatuur. De vloerverwarming van Gutjahr bewijst, dat het nog sneller en energiebesparender gaat. IndorTec THERM-E is zo geconstrueerd, dat de verwarmingskabels volledig met lijm ommanteld worden. Daardoor wordt niet eerst de onderconstructie verwarmd, maar de vloerbedekking. Bovendien zorgt de speciale geometrie van de mat ervoor, dat 30 procent minder holle ruimtes opgewarmd worden dan bij vergelijkbare systemen. Dit betekent dat dezelfde verwarmingscapaciteit met IndorTec THERM-E 10 procent minder energie nodig heeft.

Verwarming, afdichting en ontkoppeling in één

Als 3-in-1-systeem is de IndorTec THERM-E niet alleen verwarming, maar ook afdichting en ontkoppeling – een doorslaggevend voordeel, omdat elektrische vloerverwarmingen juist bij de sanering van badkamers vaak worden toegepast. Juist de ontkoppeling is een belangrijk onderwerp bij saneringen, omdat de verwerkers hier vaak te maken hebben met kritische ondergronden, zoals gescheurde dekvloeren of houten ondergronden. IndorTec THERM-E ontkoppelt de bedekkingen van de ondergrond en compenseert zo spanningen – net zo effectief als een „klassieke“ ontkoppelingsmat.

 

Bovendien kan het systeem direct als combinatieafdichting in badkamers worden toegepast – een algemeen keuringsrapport van het bouw- en woningtoezicht hiervoor is beschikbaar. 

Dan hoeven verwerkers alleen nog bij de matvoegen, bij de voegen met aangrenzende bouwelementen en bij het eindstuk van de verwarmingskabel een afdichtingslijm en passende systeemafdichtbanden aan te brengen.

Snel en eenvoudig aan te brengen

Het aanbrengen van de IndorTec THERM-E is zeer eenvoudig. Dankzij de optimale vlakheid kan hij eenvoudig op de ondergrond worden gelijmd. Passende verwarmingskabels, die bij elke lengte dezelfde doorsnede hebben, klikken precies in elkaar. De radiale kabelgeleiding van de mat voorkomt daarbij, dat de kabels knikken of er hitteopstopping ontstaat. Door de open structuur kan hij ook snel met tegellijm worden ingesmeerd. In principe is een bewerking voldoende, wat zorgt voor een enorme besparing aan tijd en kracht voor de verwerkers“. Naast keramiek en natuursteen kan ook parket, laminaat, tapijt en PVC gebruikt worden als vloerbedekking.

 

Bij interesse of vragen kunt u contact opnemen met:

Dhr. Eric Pattenier
E-mail: eric.pattenier@ardex.eu

inductionAir Plus: Perfecte combinatie van kookplaat met afzuigkap

Geniet van een geurvrije open keuken.

De revolutionaire Siemens inductionAir Plus combineert twee geweldige apparaten: een inductiekookplaat met flexibele kookzones en een krachtige werkbladafzuiging. Het ruimtebesparende concept biedt alle mogelijkheden waarmee u precies de keuken kunt creëren die u wenst. De volledig strakkekookplaat is zelfs in te passen in een zwevend werkblad, en de geïntegreerde afzuiging zorgt ervoor dat u vrij zicht houdt boven het werkblad. Perfect als u houdt van een open ruimte en een strak design.

Toonaangevende flexibiliteit.

De inductionAir Plus biedt dankzij de smalle afzuiguitgang een ruim kookoppervlak waarop u moeiteloos pannen heen en weer kunt verplaatsen. De flexInduction kookplaat biedt vele mogelijkheden om flexibel te kunnenkoken zoals twee aangrenzende kookzones die u kunt combineren tot één groot geheel. Het apparaat herkent afmetingen en vormen van alle soorten pannen en verhit precies daar waar het bodem-oppervlak van de pannen een zogenaamde flexZone raakt. Het krachtige afzuigsysteem zuigt stoom en damp direct af waar het ontstaat en stemt het vermogen af op waargenomen kookgeuren, zonder te overstemmen dankzij de stille motortechnologie.

Maximale planningsvrijheid.

Het installatieconcept komt tegemoet aan alle soorten inbouwwensen, zonder dat u hoeft in te leveren op lades en opbergruimte. De inductionAir Plus is zowel geschikt voor montage met luchtafvoer als recirculatie.

ONTDEK DE CHEF IN JEZELF MET ATAG CELCIUS°COOKING™

ATAG Benelux introduceert een zeer innovatief kooksysteem: ATAG Celsius°Cooking™. Hiermee is het mogelijk elk gerecht tot op de graad nauwkeurig te bereiden. Dit kan geheel zelfstandig, maar ook met behulp van een smart cooking app. De app staat in verbinding met de kookplaat en begeleidt de gebruiker stap voor stap tijdens de bereiding van het recept. De informatieve video tutorials geven hierbij richting en kennis. Indien gewenst kan de app de kookplaat geheel overnemen door ook de temperatuur en de bereidingstijd te reguleren.

 

De juiste temperatuur brengt een ingrediënt perfect op smaak en structuur. Groenten behouden vezels en vitamines, het vlees perfect rosé. Omdat de temperatuur nooit te hoog wordt zijn overkoken en aanbranden verleden tijd. Hierdoor krijgen fijnstof of andere schadelijke stoffen geen kans.

 

ATAG inductiekookplaten met Celsius°Cooking™ zijn bekroond met de prestigieuze iF DESIGN AWARD. Uit 10.000 inzendingen is dit product tot winnaar uitgeroepen op het gebied van innovatie, kwaliteit, user experience, user interface en communicatie.

De Mystic Earth keukentrend is basaal en sereen. Bruin en donkere houtsoorten overheersen waarbij witte accenten de finishing touch vormen. Ook zie je accenten van bordeaux, brique, cognac en karamel terug. Beton en natuursteen zijn de overheersende materialen binnen deze trend. Wil je meer lezen over de keukentrends van Dekker Zevenhuizen?

KANT-EN-KLARE AFWERKPASTA

VOOR DE MOOISTE BETONLOOK-WAND

Met de trend van industriële vormgeving in interieurs is de populariteit van betonlook-wanden enorm toegenomen. Goed nieuws voor de stukadoor, tegelzetter en handige doe-het-zelver: met 307 WallDesign van Forbo Eurocol creëer je eenvoudig  een moderne, stijlvolle wand. Het is een prettig verwerkbare, kant-en-klare pasta, waarmee je bovendien je eigen ‘touch’ in de betonlook kunt aanbrengen.

Gebruiksvriendelijk

Een authentieke betonlook en een gebruiksvriendelijke verwerking vormden de uitgangspunten voor 307 WallDesign. Dat wil zeggen: geen poederproduct dat je nauwkeurig in de juiste verhouding moet mengen tot een klontvrije massa, maar een kant-en-klare, prettig smeerbare afwerkpasta, die je na doorroeren zo uit de emmer op de wand aanbrengt. Voor de meesten een fluitje van een cent.

Hoogwaardige uitstraling

Een betonlook-wand met WallDesign geeft een hoogwaardige uitstraling door het opbouwen van verschillende lagen over elkaar. Naast 307 WallDesign heb je nodig: handschoenen, een spatel, troffel, spaan, schuurmachine, fijn schuurpapier, 

een doek en desgewenst de 308 WallDesign Finish om de wand fraai mee af te werken. Zelf hoef je alleen wat fantasie en creativiteit mee te nemen, om met speelse slagen, kleur- en dieptenuances op de betonlook-wand aan te brengen.

Voordelen 307 WallDesign

– Fraaie, moderne, authentieke betonlook-wand

– Bijzonder gebruiksvriendelijk, uniek eindresultaat

– Kant-en-klare afwerkpasta in handzame emmerverpakking

– Zuinig in gebruik, eenvoudig te corrigeren

– Ook geschikt voor badkamers, behalve als douchewand

– Verkrijgbaar in 4 stijlvolle trendkleuren grijs

Bespaar energie en water met Quooker

In één op de drie keukens wordt hij inmiddels geplaatst. De Quooker-kraan. Een kraan die direct kokend water levert. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Voor thee, koffie, aardappelen, rijst, pasta, groenten en noem maar op. En met de Quooker CUBE tap je ook gekoeld en bruisend water uit dezelfde Quooker-kraan. Een Quooker-systeem in je keuken is veilig, multi-inzetbaar en bovendien ook een duurzame keuze.

Energiebesparend

Dankzij een perfecte isolatie is het verbruik slechts 10w/h om voortdurend kokend water ter beschikking te hebben. Dat is nog minder dan het verbruik van een wifi-router. Het Quooker COMBI(+) reservoir is niet voor niets voorzien van energielabel-A.

Waterbesparend

Als je water kookt in een fluitketel of waterkoker verwarm je meestal veel meer water dan je nodig hebt. Met de Quooker-kraan daarentegen tap je precies de benodigde hoeveelheid water. Het Quooker COMBI-reservoir heeft ook de functie van keukenboiler. Zo heb je direct 27 liter warmwater op 40˚C beschikbaar en hoeft er geen warmwaterleiding te worden aangelegd. De warmwatervoorziening in de keuken is losgekoppeld van de cv-ketel of warmtepomp en daarmee behoort leidingverlies tot het verleden. Is er wel een warmwaterleiding aanwezig en kan die niet veilig worden afgedopt dan is het COMBI+ reservoir de beste keuze. Het COMBI-reservoir wordt aangesloten op koud- en warm water en mengt het afgekoelde water uit de warmwaterleiding met kokend water uit de Quooker-kraan waardoor je direct wam water tapt. Zodra het water uit de cv-ketel de kraan bereikt stopt de toevoer van Quooker water.

Minder plastic

Met de Quooker CUBE tap je ook direct gekoeld en bruisend water uit de Quooker-kraan. Dus nooit meer naar de supermarkt voor flessen bruisend water. Goed voor het milieu want met de Quooker-CUBE is er dus minder plastic nodig.

Doe de Quooker bespaarcheck

Wil je berekenen hoeveel energie en water jouw klant kan besparen? Doe dan de Quooker bespaarcheck. Vul de gegevens in en binnen een minuut zie je wat jouw klant verbruikt en hoe jij jouw klant kan helpen besparen door het installeren van een Quooker-kraan.

Velux dakramen passen perfect in een zonnepanelendak

VELUX

Transformeert je ruimte

Gezond en comfortabel wonen onder een zonnepanelendak:

Wanneer u op een dak zonnepanelen wilt gaan toepassen, is het belangrijk dat u rekening houdt met de huidige en toekomstige functie van de achterliggende ruimte. Als u deze ruimte wilt benutten als verblijfsruimte is daglicht en een gezond binnenklimaat essentieel. Combineer de zonnepanelen daarom met VELUX dakramen. Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar om op een esthetisch fraaie wijze beide functies in het dak te integreren. Op die manier bent u zowel verzekerd van efficiënte energieopwekking als een comfortabel binnenklimaat met de vertrouwde VELUX kwaliteit.

De dakramen van VELUX brengen daglicht en frisse lucht in gebouwen over de hele wereld. De gelamineerde veiligheidsbeglazing is zeer energie-efficiënt, voldoet aan de BENG-eisen, is bestand tegen extreem weer en UV-straling, en dempt zelfs het geluid van regendruppels. Door de luchtdichtheid en de thermische isolatie van de beglazing passen VELUX dakramen goed in uw eigen energietransitie. Met de VELUX 3in1 en 2in1 dakramen breng je nog meer daglicht in huis en transformeert u uw ruimte naar een comfortabele en gezonde plek om te wonen. 
 

De extra slanke frames maximaliseren de lichtinval, je krijgt een panoramisch uitzicht en je binnenruimtes lijken groter, terwijl de montage niet ingewikkelder is dan bij één enkel dakraam.

• Uitgebreid getest op windbestendigheid en waterdichtheid

• Past perfect in het zonnepaneelgrid
• Geen schaduweffect voor maximale energieopwekking

Kleurrijk New York

Mooi staaltje maatwerk

De New York spoelbakken van Reginox zijn nu ook verkrijgbaar in kleur! De bekende New York serie is uitgebreid met drie verschillende kleuren welke mogelijk gemaakt worden door PVD-techniek.

Kies voor onze New York 40×40 of 50×40 in Gun Metal Silver, Copper Rose of Gold Flax en maak zo elke keuken compleet. Deze New York spoelbakken behouden hun vertrouwde kwaliteit en comfort en zijn voorzien van dezelfde super strakke vormgeving door onze dieptrek techniek en hoogwaardige kwaliteit rvs. Bovendien bevatten ze geen las- of vouwnaden en zijn de overloop en comfortplug mee gekleurd. Het beste van twee werelden door de splinternieuwe kleuren en een oogstrelend uiterlijk!

– Modern design met een radius van 10 mm

– Verkrijgbaar in twee afmetingen

– Overloop en comfortplug zijn meegekleurd

De New York PVD spoelbakken zijn ideaal te combineren met de PVD kranen van Reginox, verkrijgbaar in twee verschillende modellen; Leon en Levisa. Bijpassende restenbakjes en zeeppompjes zijn tevens verkrijgbaar bij Reginox.

Keller, de persoonlijke keuken

Keller keuken: Cottage Life

U bent op zoek naar een nieuwe keuken. En omdat u nu eenmaal niet elke dag een nieuwe keuken koopt, is het belangrijk om u goed te oriënteren en te ontdekken wat het beste bij uw persoonlijke smaak en situatie past. Keller helpt u om in vier stappen uw persoonlijke keuken samen te stellen.

 

Wat is nu eigenlijk een persoonlijke keuken? Wat u mooi vindt is persoonlijk en dus voor iedereen weer anders. Het is een optelsom van verschillende elementen, zoals uw basis woonstijl, uw favoriete trends, personal touch en uw budget.

Denk eens na hoe deze elementen er voor u uitzien. Door uw keuzes mee te nemen in het keukenontwerp ontstaat uw persoonlijke keuken. Het assortiment van Keller is zo samengesteld dat het altijd mogelijk is om binnen uw budget een droomkeuken te realiseren, zonder concessies te doen aan sfeer en uitstraling.

 

Meer inspiratie? Kijk in de online keukengalerij voor de laatste keukentrends, of vraag het keuken-inspiratieboek aan.

Royal Collection Marbles

Reeds sinds de klassieke oudheid staat marmer symbool voor status, puurheid en onsterfelijkheid, met als ultiem bewijs de onuitputtelijke bron van kunstschatten die de oude Grieken en Romeinen ons nalieten. In het begin van de 16de eeuw reisde Michelangelo naar verluid speciaal vanuit Florence en Rome naar de beroemde groeves bij Carrara, om daar de mooiste blokken van zijn geliefde gesteente uit te zoeken. Na diverse minimalistische stromingen in de afgelopen decennia, is marmer weer helemaal terug in ons hedendaagse interieur: we mogen weer rijkdom uitstralen. Onze nieuwe serie Sphinx Royal Collection MARBLES sluit naadloos aan bij deze behoefte en staat garant voor hoogwaardige kwaliteit, luxe én onderhoudsgemak.

Sphinx Royal Collection MARBLES heeft een soft matte uitvoering. Het design is aangepast aan de Nederlandse markt, dat wil zeggen niet te zware decors en nuances, maar meer eigentijds en tijdloos Dutch Design.

Deze serie is leverbaar in 3 kleuren, White-Grey-Black en is beschikbaar in de volgende formaten: 80×80, 20×80, 60×60, 30×60, 60×120, 30×120, 20×20, 22×25 (Hexagon), 8×80 en 8×60 (Plinten).

Aan de serie Sphinx Royal Decorations Collection zijn 2 Marbles decor tegels toegevoegd, Marbles Art en Marbles Stripes.

Ontdek Promat®-SYSTEMFLOOR: de perfecte onderlaag voor alle vloerafwerkingen

Promat®-SYSTEMFLOOR is het nieuwe vloerelement van Promat. Met unieke eigenschappen als onbrandbaar (brandreactieklasse A1), glasvezelversterkt, impactbestendig, slijtvast en glad van oppervlak is Promat®-SYSTEMFLOOR de oplossing als u vloeren met bijzondere eisen wil afwerken. Promat®-SYSTEMFLOOR wordt lokaal geproduceerd in de Promat fabriek te Tisselt (België).

Promat®-SYSTEMFLOOR is verkrijgbaar in diktes van 18 mm en 24 mm. Het vloerelement is opgebouwd uit een 18 of 24 mm dikke glasvezelversterkte, homogene gipsplaatmatrix met een gebroken witte kleur. Alle zijden van het element zijn afgewerkt met een gefreesde liplas (overlap) van 35 mm. De Promat®-SYSTEMFLOOR elementen worden gelegd, verlijmd met Promat®-SYSTEMFLOOR vloerelementlijm (Promat®-SYSTEMFLOOR Glue) en vastgeniet of geschroefd. Zo ontstaat er een vlakke ondergrond, waarmee u een bestaande vloer opwaardeert of een nieuwe vloer voorbereidt voor de laatste laag. Daarna kan Promat®-SYSTEMFLOOR met alle gangbare vloerbekledingselementen worden afgewerkt. Dit maakt dat Promat®-SYSTEMFLOOR voor verschillende toepassingen ingezet kan worden. Het kan gebruikt worden in natte ruimtes, kan worden betegeld of kan afgewerkt worden met tapijt, vinyl, kurk, pvc, marmoleum of houten vloeren. Daarnaast kan het gebruikt worden voor het vlak maken van verzakte renovatievloeren. De 24 mm plaat kan specifiek ingezet worden voor vloerverwarmingssystemen.

Promat®-SYSTEMFLOOR heeft verschillende voordelen. Het vloerelement zorgt voor een droge verwerking, voorkomt vochtschade en verstoring in het bouwproces, is binnen een dag afwerkbaar en er is slechts een beperkte opbouwhoogte nodig. Daarnaast is de plaat licht en beschikbaar in een handig formaat, snel en eenvoudig te monteren en te bewerken. Ze biedt sterkte brand- en akoestische prestaties, isoleert, verhoogt het wooncomfort en kan een hoge belastbaarheid aan. Bovendien zijn er een 20-tal systemen met Promat®-SYSTEMFLOOR op een betonnen of houten vloer getest. Deze documentatie is beschikbaar op www.promat.com  

documentatie is beschikbaar op www.promat.com  

Het Technisch team van Promat staat elke dag voor u klaar om uw technische vragen te beantwoorden. Voor meer informatie over de plaat kan u terecht bij uw Area Sales Manager. Promat®-SYSTEMFLOOR is verkrijgbaar bij Raab Karcher.

wedi Top® Line

Kant-en-klare designoppervlakken

wedi Top Line biedt een verscheidenheid aan aantrekkelijke ontwerpopties met op maat gemaakte ontwerpoppervlakken die precies zijn afgestemd op het wedi-systeem – grootformaat en naadloos, speciaal voor wedi Fundo douchesystemen en wedi wand-, design- en functionele elementen.

Alle wedi Top Line design oppervlakken zijn gemaakt van gerecycled en hoogwaardig composiet materiaal met de beste materiaaleigenschappen. Verkrijgbaar in de vijf stijlvolle, gecoördineerde kleuren pure wit, stone grijs, sahara beige, concrete grijs en carbon zwart, bieden ze een breed scala aan toepassingen in douches en badkamer –  voor nieuwbouw, renovatie en modernisering.

De voordelen op een rij:

  • Korte verwerkings- en droogtijden, ideaal voor snel badkamerontwerp

  • Kant-en-klare ontwerpoppervlakken, groot formaat en naadloos
    Hoogwaardig materiaal, door en door gekleurd en eenvoudig op maat te zagen

  • Eenvoudige en veilige installatie, zonder boren en schroeven

In twee dagen een nieuwe badkamer

Een badkamer renoveren kan een omvangrijk project zijn. Het kost veel tijd om het bestaande tegelwerk te verwijderen, de wand voor te strijken en te stucen. Traditioneel tegelwerk geeft bovendien dagenlang ongemak van sloopwerkzaamheden en afval.  Fibo biedt hiervoor de uitkomst, de kant-en-klare wandpanelen zijn snel en met weinig overlast te plaatsen.

Weinig overlast

Fibo heeft een concept ontwikkeld waardoor de mogelijkheid bestaat dat de badkamer wordt gerenoveerd met zo min mogelijk overlast in de kortst mogelijke tijd. Fibo zijn kant-en-klare wandpanelen die droog en schoon aan de wand worden geplaatst over bestaand tegelwerk. De wandpanelen hebben een innovatief kliksysteem waardoor het renoveren van de oude badkamer in twee dagen te realiseren is. Een sanitaire ruimte is dus veel sneller klaar en u bespaart de (wacht)tijd van het verwijderen van bestaand tegelwerk.

Ruime kleurkeuze en gemakkelijk schoon te houden

De Fibo panelen zijn 100% waterdicht en in de HPL-toplaag is een tegelmotief gefreesd. Daarnaast is de toplaag ongevoelig voor schimmels en makkelijk te reinigen met een (zacht) schoonmaakmiddel. Fibo heeft een zeer uitgebreid assortiment aan kleuren, tegelmotieven, structuren en voegsoorten. Sinds kort zijn er nieuwe, moderne tegelmotieven beschikbaar: hexagon, halfsteensverband en vissengraat. Hierdoor zijn er meer dan 200 combinaties beschikbaar, waarmee iedere gewenste stijl gecreëerd kan worden.

Nieuwsgierig? Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Kies je eigen stijl met Motto by Mosa

De mooiste designtegels voor vloer en wand die passen bij jouw interieurstijl. Laat je inspireren door de ontwerpers van Mosa door Douglas & Jones.

Vloertegels geïnspireerd op beton, zand en hout

135 jaar vakmanschap en eigentijds Dutch Design komen samen in de vloertegels van Motto by Mosa. Het resultaat is tijdloze tegels die een leven lang meegaan. Dankzij hun duurzame eigenschappen zijn de vloertegels geschikt voor alle denkbare ruimtes. Van je keuken en je woonkamer tot de hal. Onze ontwerpers ontwikkelden drie typen tegels voor je vloer: Form, Grain en Leaf. Daarbij lieten zij zich inspireren door de eigenschappen van beton, zand en hout.

Perfecte tegelcombinaties voor je badkamer

Een nieuwe badkamer begint met het uitzoeken van tegels. Vaak slaat al snel de keuzestress toe. Want de opties zijn nogal overweldigend. Om het proces makkelijker te maken stelden de ontwerpers van Mosa perfecte tegelcombinaties voor vloer en wand samen, in zes verschillende sferen. Zo weet je zeker dat de wandtegels mooi kleuren bij de vloertegels, en kom je niet voor verrassingen te staan. Je kunt kiezen uit de sferen Serene, Expressive, Noble, Natural, Cosy en Royal. Elke sfeer bestaat uit verschillende vloer-, wand- en accenttegels. Daarmee stel je eenvoudig een unieke tegelmix samen die voldoet aan jouw wensen én budget. Wel de vrijheid, niet de stress!

Online designtools

Vind je het moeilijk om je voor te stellen welke impact een tegel heeft op de ruimte? Of twijfel je nog tussen verschillende tegels of patronen? Maak dan gebruik van onze configurator. Deze online designtool helpt je om het eindresultaat te visualiseren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Designtool voor de vloer

De stroken van Leaf hebben een ander effect dan de vierkante vloertegels van Form en Grain. En een lichte tegel geeft je woonkamer een totaal andere uitstraling dan een donkere. Met de vloertegelconfigurator zie je in één oogopslag hoe kleur en formaat de ruimte beïnvloeden. 

Designtool voor de badkamer 

Grote tegels of juist kleine? Mat of glanzend? Wel of geen accentwand? Ontdek alle mogelijkheden met onze badkamerconfigurator. Als je tevreden bent over de badkamer kun je jouw ontwerp bewaren. Dat is bijvoorbeeld handig bij een showroombezoek. De adviseur kan dan meteen zien welke tegels je hebt gekozen.

“Metro” – de details 

Tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden als porcelein-ontwerper en kunstenaar tilt Daniel Piršč de mogelijkheden in de produktie van porcelein tot een onvoorstelbaar hoog niveau. In 2022, tonen RAKO en Piršč dit samen in de nieuwe wandtegelserie “Metro”. De haarfijne en duidelijke 3-dimensionale structuur kan alleen succesvol geproduceerd worden met behulp van DryFix technologie. Deze geeft de intensiviteit aan de gebogen lijn op haar witte ondergrond.

Metro is beschikbaar als gerectificeerde wandtegel in de afmeting 30×60 cm en wordt zowel gekarakteriseerd door het zo ogenschijnlijke `eenvoudige´ lijnenpatroon als door de vier verschillende voelbare `bochten´ in de decoren. Met de opzettelijk gekozen kleurvariaties in zwart en wit wordt op deze manier de mogelijkheid voor het minimale en maximale contrast voor de wand mogelijk gemaakt. Ontwerper Daniel Piršč deze creatie gemaakt met behulp van een perfecte combinatie van: Vlakke witte wandtegels die de fijnzinnigheid van het reliëf benadrukken, terwijl deze op enige afstand volledig naar de achtergrond wegvallen.

KORTE FEITEN – Tegelserie “Metro”

  • De auteur is ontwerper Daniel Piršč en maakt gebruik van gerectificeerde wandtegels in de afmeting 30 x 60 cm; decoren met een lijnenspel in zwart en wit, geproduceerd met behulp van DryFix technologie.
  • De gerectificeerde wandtegel van 30×60 cm wordt toegepast in de kleur ivoor in combinatie met het décor.
  • De wandtegels uit deze serie kunnen perfect gecombineerd worden met de serie Rebel in de kleur grijs in de afmeting 60×60 cm.

Daniel Piršč is een vooraanstaande en bekende porcelein-ontwerper over de hele wereld. Samen met de tegel producent LASSELSBERGER heeft hij de nieuwe serie Metro ontworpen. De lineaire decoren in wit en zwart geven de vlakke tegels hun unieke uitstraling.

Inloopdouches met maximale flexibiliteit

De nieuwe lijnafvoergoot Schlüter-KERDI-LINE-VARIO

Zo flexibel was het inbouwen van inloopdouches nog nooit: Schlüter-KERDI-LINE-VARIO combineert de krachtige en beproefde KERDI-afvoertechniek met elegante, minimalistische profielen.

Het nieuwe systeem met zeer vlakke afvoer KERDI-LINE-VARIO-H bestaat uit een afvoeradapter met een geïntegreerde, flexibele afdichtingsmanchet en een 360° draaibare, golfvormige afvoer met een geïntegreerde stankafsluiter. Dit zorgt voor de hoogste flexibiliteit bij de installatie en kan aan elke aansluitsituatie ter plaatse worden aangepast. Door de golfvormige constructie stroomt het water snel door de afvoer, waardoor een zelfreinigend effect wordt bereikt.

Het variabele afvoersysteem wordt gecombineerd met de elegante afwateringsprofielen Schlüter-KERDI-LINE-VARIO COVE of WAVE. Volgens het motto “minder is meer” ligt de focus op de functonaliteit: het water wordt via het midden afgevoerd door een afvoersleuf in de afvoereenheid. En toch is er nog ruimte voor een individuele vormgeving: De profielen van 120 cm kunnen tot op 22 cm worden ingekort en in hoogte worden aangepast.

Het afwateringsprofiel COVE in de vorm van een hol profiel en het W-vormige WAVE-profiel zijn verkrijgbaar in geborsteld roestvast staal en in aluminium met een poedercoating. Bij de variant uit aluminium kan uit acht kleuren van de Schlüter-TRENDLINE-serie worden gekozen. 

Het afwateringsprofiel past bij de moderne keramiek- en natuursteentrends. Het COVE-profiel zorgt voor een bijzonder smalle en discrete lineaire afwatering en is zelfs toegankelijk voor rolstoelen. De meegeleverde eindkappen zorgen voor een optisch mooie afwerking van de afwateringsprofielen. Ook de jury van het gerenommeerde Red Dot Award: Product Design, liet zich door het systeem overtuigen: Schlüter-KERDI-LINE-VARIO heeft de Red Dot 2021 prijs in de categorie Bad en Sanitair gewonnen. De prijs werd uitgereikt voor de combinatie van de afvoer KERDI-LINE-VARIO-H met het WAVE-afwateringsprofiel.

Door zijn vlakke opbouw is dit systeem ook uitermate geschikt voor renovatieprojecten. En het design van de afwateringsprofielen kan heel goed met ander Schlüter-oplossingen worden gecombineerd, zoals de handige Schlüter-SHELF planchettes. Ze zijn ook verkrijgbaar in het WAVE-design in de materialen geborsteld roestvast staal en aluminium met TRENDLINE-poedercoating. 

Voor iedere steen de juiste mortel

Net als de bouwmethoden is ook de gemetselde gevel aan veranderingen onderhevig. Ook de (gebakken) metselstenen en zelfs de hele gevelconstructie zijn de laatste jaren aan veranderingen onderhevig. Remix heeft hierop geanticipeerd met het in eigen huis ontwikkelde Mortel-Op-Maat systeem. Voor iedere steen de juiste mortel met keuze uit honderden recepten, afgestemd op de eigenschappen van de steen en de bouwplaatsomstandigheden.

Remix Mortel-Op-Maat® systeem

Metselstenen worden steeds vaker voorzien van een oppervlaktebehandeling, meestal een hydrofobeermiddel. Hierdoor worden metselstenen minder gevoelig voor vervuiling en uitslag. Deze behandeling zou in de CE prestatieverklaring van de steen vermeld moeten staan, maar dat is niet altijd het geval. Voor het verbindingsmiddel, de mortel, is dit wel degelijk van belang. Een “traditionele” mortel is dan niet meer toereikend met hechtingsproblemen en stapelproblemen als gevolg. Hechting is gebaseerd op aanmaakwater dat vanuit de mortel in de steen trekt en dat proces wordt verstoord door het hydrofobeermiddel. Volgens het Mortel-Op Maat systeem heeft Remix speciale metsel, doorstrijk en dunbedmortels ontwikkeld, die ondanks de hydrofobeerlaag toch een goede hechting en stapelbaarheid hebben. Voor de voegmortel is Remix/Sakrete Voegfix FX ontwikkeld, een vloeibaar additief aan het aanmaakwater waarmee de Remix en Sakrete Voegmortels toch een goede hechting krijgen op de gehydrofobeerde of gesilliconiseerde (ook wel gecoate) metselstenen. Deze (mortel)technologie wordt ook ingezet voor ander moeilijke metseltoepassingen. Denk aan sterk bezande stenen of keiharde stenen met geen of nauwelijks wateropname. Aan de andere kant zijn er ook metselstenen die als een spons al het water uit de metselmortel willen zuigen, zoals bijvoorbeeld de Deense stenen. Die vragen weer om een mortel met een hoog watervasthoudend vermogen om ‘verbranding’ van de mortel te voorkomen. Ook hier voorziet het Remix Mortel-Op Maat systeem, met Museum de Lakenhal te Leiden als mooi voorbeeld.

Museum de Lakenhal

Duurzaamheid

Remix heeft als enige mortelfabrikant het prestigieuze Dubokeur voor DUurzaam BOuwen voor metselmortels met kalk, doorstrijkmortels en dunbedmortels wist te behalen (2008). Dit Dubokeur heeft Remix jaar op weten te behouden, ondanks de steeds strenger geworden criteria. CO2 besparing is bij Remix al jaren gemeengoed en sinds 2008 al door het Nibe gecertificeerd met het Dubokeur. Deze mortels zijn allen in het Raab Karcher Greenworks assortiment opgenomen.

Villeroy & Boch tegels noviteiten 2022:

Individuele ontwerpen in modern wonen en leven

 

Nieuwe wand- en vloerconcepten en de nieuwe systeemserie PRO ARCHITECTURA 3.0

 

Hout, beton, steen en inspirerende kleuren en diverse formaten – de collectie 2021 van Villeroy & Boch Tegels brengt het moderne leven tot leven: de nieuwe serie vertolkt populaire materiaalimpressies met hoogwaardige oppervlakken en harmonieuze kleuren in keramiek. Bovendien opent het nieuwe PRO ARCHITECTURA 3.0 kleur- en formaatsysteem een ​​fascinerende wereld van ontwerp- en toepassingsmogelijkheden voor planners en architecten.

Populaire materialen verschijningen in keramiek

Het wand- en vloerconcept OAK SIDE brengt een edele eikenhouten look over op matte, gestructureerde VilboStone tegels en licht reliëf wandtegels van aardewerk, die goed passen bij een huiselijke sfeer met een natuurlijke flair. De veelzijdigheid van beton, dat er puristisch of rustiek uitziet afhankelijk van de kleur- en materiaalcombinatie, inspireerde het heldere design van het PURE BASE wand- en vloerconcept. De hoogtepunten van de serie zijn decoratieve tegels die historische tegelpatronen combineren om patchworks met een gebruikte look te creëren. Het RESTONICA wandconcept combineert basistegels in natuursteenlook met een handgemaakte reliëfdecoratie in expressieve wanddesigns. Met drie koele grijstinten biedt het ongeglazuurde VilboStone porseleinen steengoed HUDSON nog meer mogelijkheden voor rustige oppervlaktedesigns met een zandsteen-look.

Esthetiek en functie

De nieuwe tegelseries van Villeroy & Boch overtuigen zowel qua esthetiek als qua functionaliteit. De ontwerpconcepten reproduceren niet alleen de looks van hout, beton of steen op een natuurlijke manier, maar herinterpreteren ze ook onafhankelijk met behulp van de nieuwste technologie. Bovendien overtreffen ze hun rolmodellen in termen van functionaliteit, omdat ze alle voordelen van hoogwaardig keramiek bieden – van het onderhoudsgemak van de gemakkelijk te reinigen oppervlakken met CeramicPlus en VilbostonePlus tot slipvastheid en duurzaamheid tot duurzaamheid.

Populaire materialen verschijningen in keramiek

Een speciale focus voor het jaar 2021 is het kleur- en formaatconcept PRO ARCHITECTURA 3.0, dat planners en architecten een drievoudige meerwaarde biedt:


De succesvolle series PRO ARCHITECTURA, COLORVISION en GRANIFLOOR werden gecombineerd in PRO ARCHITECTURA 3.0 tot een helder, modulair 3-in-1-systeem waarin kleuren, formaten, oppervlakken en materialen harmonieus op elkaar zijn afgestemd.

Dit alles-in-een-principe maakt een snelle oriëntatie mogelijk en inspireert ook tot fascinerende combinaties en individuele planning.


In samenwerking met de architect en kleurontwerper Prof. Dr. Axel Buether ontwikkelde kleurconcept biedt talloze mogelijkheden om sferen te creëren en / of functies en structuren in de ruimte te verduidelijken.

PRO ARCHITECTURA 3.0 staat voor individuele en toonaangevende oplossingen voor projecten van alle soorten en maten. Zwembad of spa, school of kleuterschool, hotel of grote keuken, appartementsgebouw of eengezinswoning – PRO ARCHITECTURA 3.0 voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van slipvastheid en slipvastheid, reinigingsgemak en hygiëne. Tegelijkertijd geven de inspirerende kleurenmatrix, de modulariteit van het formaatsysteem en opdrachtgerelateerde maatwerkproducten de planner alle vrijheid om de ruimtelijke architectuur functioneel en esthetisch vorm te geven.

Puro Antibacterieel

Puro Marazzi Antibacterial is de nieuwe antibacteriële technologie voor keramische tegels. Ontwikkelt om tot 99,9% van de bacteriën, schimmels en andere schadelijke micro-organismen te elimineren, het snel en effectief bestrijden van hun verspreiding en het voorkomen van de vorming van vlekken en onaangename geuren.

 

De antibacteriële werking, getest volgens de strengste internationale normen, is gegarandeerd door een geavanceerde en exclusieve zilverionenbehandeling die tijdens het productieproces zorgt voor actieve en permanente bescherming van oppervlakten in alle lichtomstandigheden, ook bij afwezigheid van UV-stralen.

RAAB KARCHER / UCASA / GREENWORKS / ONTWIKKELINGEN IN DE BOUW

COLOFON

Raab Karcher
Atlasstraat 1
5047 RG Tilburg
T: (013) 458 00 00
E: info@raabkarcher.nl
I: www.raabkarcher.nl

Uitgever:
Wim Marckelbach
Marckant Media, Events & Management
E: info@marckant.nl
I: www.marckant.nl


Redactie:
Paul Daalhuizen
Ramona Zito
Richard Schippers

Fotografie:

ArcaNova
Vastgoed
Michiel van der Kley
Jeroen Musch

 

Vormgeving:
Joop Nievaart

 

E-Woonmagzine:
Wim Bos

DISCLAIMER:

Uitgever en auteurs verklaren dat dit blad op zorgvuldige wijze en naar hun beste weten is samengesteld, evenwel uitgever en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. Uitgevers en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. Gebruikers van dit blad wordt met nadruk aangeraden deze informatie niet geïsoleerd te gebruiken, maar af te gaan op hun professionele kennis en ervaring en de te gebruiken informatie te controleren. Marckant Media Events & Management gaat ervan uit dat wanneer derden hen ongevraagd ter publicatie persberichten met afbeeldingen toesturen, alle rechten van zowel auteurs als fotografen of illustratoren gehonoreerd zijn en dat Marckant Media Events & Management gerechtigd is de afbeelding of tekst te gebruiken zonder aan aanvullende voorwaarden te hoeven voldoen. Op verzoek vermeldt Marckant Media Events & Management de naam van de bron bij toegezonden illustratiemateriaal. Marckant Media Events & Management aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke inbreuk op auteursrechten van derden voor materiaal dat niet in onze opdracht is vervaardigd. Mochten wij door derden toch aansprakelijk worden gesteld, dan zal Marckant Media Events & Management deze aansprakelijkheid verhalen op de toezender van het bewuste materiaal.

©2021/2022 Marckant Media Events & Management
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) enduurzaamheid zijn onderdeel van de bedrijfsvoering binnen Raab Karcher. In dat kader is het Raab Karcher Magazine uitgevoerd in FSC® gecertificeerd papier. Raab Karcher is gecertificeerd volgens de Forest Stewardship Council® standaarden en onze FSC® licentiecode is FSC® C009417.