RAAB KARCHER WOONMAGAZINE

KEUKENS

HET THUISGEVOEL VAN

DE KEUKEN DIE

BIJ JE PAST

Is jouw droomkeuken hypermodern, met greeploze kasten, strakke lijnen en innovatieve kooktechniek? Of houd je meer van de traditionele en landelijke look, de typische woonkeuken waarin gezelligheid voorop staat? Bij Raab Karcher vind je een breed aanbod en de expertise om je plannen in stijl te verwezenlijken.

KELLER

In veel huishoudens is de keuken het hart van het gezinsleven, de plaats waar alles en iedereen samenkomt, en waar wordt gekookt, gedeeld en gegeten. Voor anderen moet de keuken bovenal functioneel zijn en blijven, nu en in de toekomst. Een goede keuken is een investering in je woonplezier en moet met zorg worden samengesteld om vele jaren aan je wensen te voldoen. Of het nu om nieuwbouw of vervanging van je oude keuken gaat, bij Raab Karcher staan alle benodigde kennis en ervaring tot je beschikking. Maak er volop gebruik van, want er zijn veel verschillen en opties in keukenland. Jouw keuzes beginnen natuurlijk gewoon bij je eigen stijl en smaak: vind je strak design aantrekkelijk, of hou je juist van rustiek en landelijk? En hoe belangrijk zijn de nieuwste technische mogelijkheden voor jou?

DE IDEALE KEUKEN

Praktisch en gebruiksvriendelijk, dat staat voor de meeste mensen bovenaan de lijst. Toch is een fijne keuken meer dan dat. Koken en eten betekent verbinding maken. De huiselijke keuken is een vertrouwde plek waar ruimte en tijd is voor familie en traditie. De woonkeuken fungeert ook als eetkamer. Misschien ziet jouw ideale keuken er juist heel anders uit, in futuristische stijl met het summum van kooktechniek. Als je nog niet zeker weet hoe het precies moet worden, kun je om te beginnen een lijstje maken van de eisen waaraan de apparatuur moet voldoen. Voor een goede vergelijking van de stijlen, kleuren, afwerking en dessins is een bezoek aan de showroom onverslaanbaar. Onze specialisten beantwoorden al je vragen graag.

HOGE EISEN

De keuken is de plek in huis waar het meeste gebeurt en waar ook de meeste techniek bijeenkomt. Van de planning tot de uitvoering vraagt de keuken daarom aandacht voor details. Wil je bijvoorbeeld een werkblad van natuursteen of ga je voor de voordelen van moderne composietmaterialen? Van de juiste beslissingen heb je lang plezier en dat geldt bij uitstek voor de keuken, de plek in huis waar alles moet kloppen. Je wilt zeker weten dat jouw keuzes voor materialen, stijl en sfeer de juiste zijn om de keuken te creëren die bij jouw leven past. Bij Raab Karcher stellen we hoge eisen aan onze leveranciers. Daardoor kun je altijd rekenen op duurzame kwaliteit, en je helemaal richten op je woonwensen. Wat vind je echt belangrijk?

STRAK LIJNENSPEL

De moderne en minimalistische keuken is in zwang. Met Casalinea heb je volop mogelijkheden om gemakkelijk je eigen stijl te creëren. De natuur is inspiratiebron voor Colours of Nature, met nieuwe kleuren en structuren die zich goed laten combineren met bestaande trendy fronten. De nieuwe tint Angora grijs is een fraai voorbeeld, als unikleur en in combinatie met houtdecorfronten. Aansluitend op de tijdgeest introduceert Casalinea vier zeer natuurlijk werkende houtdecors en daarnaast twee nieuwe houtfineerfronten: eiken trend en noten natuur, glad of verticaal geprofileerd verkrijgbaar.

 

Het strakke lijnenspel in horizontale en verticale richting, uit te voeren met greephoudende of greeploze kastdeuren, zorgt voor een rustig totaalbeeld. Klassiek gefineerde kaderfronten in greeploze uitvoering geven het werkblad een mooi zwevend karakter. Houd je meer van kleur, dan zijn er vrijwel onbegrensde mogelijkheden. Drie fronten zijn leverbaar in 192 RAL-kleuren en liefst 1950 NCS-kleuren. Zo kun je met wat creativiteit een unieke keuken samenstellen die helemaal bij jou past. Door de diversiteit in kastbreedtes- en hoogtes passen de keukens van Casalinea in elke ruimte en komt het werkblad op de juiste hoogte.

Casalinea

CASALINEA

DEKKER

KELLER

NATUURLIJKE RUST

Nederlanders zijn traditioneel intensief bezig met de inrichting en stijl van de eigen woning, en zeker ook de keuken. Naast de kritische blik op de onderlinge afstemming van materialen, kleuren en praktische functionaliteit signaleert Dekker Zevenhuizen aanvullende eisen en wensen. In 2022 is de keuze voor duurzaamheid in look & feel de essentie. We hebben steeds meer oog voor wat de natuur ons biedt. Met Mystic Earth koppel je de nieuwste keukentrends aan je persoonlijke wensen, en breng je opvallende details en verrassende combinaties in een natuurlijke balans. 

 

Mystic Earth staat voor eenvoud en rust, met grove en grillige elementen, veel natuursteen en donkere houtsoorten. De uitstraling is ingetogen, basaal en sereen, met natuurlijke tinten als bordeaux, brique, cognac en caramel, en witte accenten als finishing touch. Dekker Zevenhuizen biedt bijpassende keukenbladmaterialen die uitermate geschikt zijn voor maatwerk in je keuken. Evora Ceramics Mercury heeft de natuurlijke uitstraling van steen met veel kleurschakeringen in bruin. Evora Quartz Nebula is een composietsteen met de uitstraling van geaderd marmer.

JE EIGEN STIJL EN SMAAK

Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken, komen er veel mogelijkheden op je af. En omdat je er lang plezier van wilt hebben, is het belangrijk om je goed te oriënteren en te ontdekken wat het beste past bij jouw smaak en situatie. Keller maakt het gemakkelijk om je persoonlijke keuken samen te stellen en onderscheidt vier hoofdstijlen: landelijk, modern, klassiek en industrieel. Daarbinnen zijn er verschillende ontwerpstijlen met elk hun eigen charmes. Bij Keller, dat mooie keukens voor iedereen bereikbaar wil maken, krijg je de kans om stijlelementen te combineren. Want mooi is en blijft persoonlijk.

 

Ooit was de keuken de plek om maaltijden te bereiden, maar tegenwoordig is zij volwaardig deel van onze leefruimte. Het ontwerp moet daarom naadloos passen bij de rest van het interieur. Aandacht voor details tot in het binnenwerk van de kasten zorgt ervoor dat het geheel gezien mag worden. Jouw persoonlijke keuken is een optelsom van verschillende elementen, zoals je woonstijl, favoriete trends, budget en personal touch. Met nieuwe rustige kleuren en natuurlijke materialen voegt Keller opnieuw meer toe aan de mogelijkheden om eigentijdse ontwerpen in je eigen stijl en smaak te realiseren.

GERELATEERDE VIDEO’S

DOECO

KELLER

DE JUISTE ACCENTEN

Met goed gekozen accessoires geef je je keuken een persoonlijke afwerking en eigen sfeer. Doeco biedt een breed scala aan producten die de kroon op je ideale keuken kunnen zijn. Accessoires zijn natuurlijk vooral een waardevolle toevoeging als ze je leven vergemakkelijken. De spacetower sets zijn een wonder van kastruimte en een uitkomst voor wie op een krap bemeten plattegrond toch een royaal uitgeruste keuken wil realiseren. Doeco heeft ook een breed aanbod in stijlvolle barkrukken, die door hun strakke ontwerp in elk interieur een aanwinst zijn en van je woonkeuken iets bijzonders maken.

 

Verlichting speelt een belangrijke rol in de keuken. Meer nog dan de basisverlichting is goede werkplekverlichting onmisbaar om prettig te kunnen snijden en koken. Meestal wordt deze verlichting onder hangkasten geplaatst. Boven de spoelbak moet het armatuur aan extra eisen voldoen vanwege de stoomwolken bij het afgieten. Natuurlijk is het praktisch als je verlichting gemakkelijk schoon te maken is, want laagjes vuil zijn in de keuken snel gevormd. Met Modulite laat Doeco zien dat de juiste LED-verlichting ook in je keuken een heel stijlvol resultaat kan opleveren.

KLEURRIJKE KWALITEIT

Als je veel aandacht hebt besteed aan de materialen en kleuren van je fronten en werkblad(en), verdient de spoelbak in je aanrecht natuurlijk ook een mooi staaltje maatwerk. Een stijlvolle keuken geef je extra cachet en uitstraling met de spoelbakken van Reginox, waarop je levenslange garantie krijgt. Reginox produceert een breed scala aan spoelbakken en kranen in kleuren als Gun Metal, Copper en Gold. Die zijn voorgoed op rvs aangebracht met behulp van de zogenoemde PVD-techniek, waarbij dampafzetting zorgt voor een duurzame coating.

 

Een spoelbak die zoveel kwaliteit uitstraalt is een blikvanger waar je lang plezier van hebt. Ook de populaire New York-serie van Reginox is nu verkrijgbaar in kleur. Maak je keuken helemaal af met de New York 40×40 of 50×40 in Gun Metal Silver, Copper Rose of Gold Flax. Natuurlijk hebben ze hun vertrouwde kwaliteit en comfort behouden, en dezelfde strakke vormgeving zonder las- of vouwnaden. De meegekleurde overloop en afvoerstop zorgen voor een oogstrelend uiterlijk. De spoelbakken zijn ideaal te combineren met de Reginox-kranen Leon en Levisa, en bijpassende restenbakjes en zeeppompjes.

GERELATEERDE VIDEO’S

Atag

Etna

ATAG

ETNA

BEKROONDE INNOVATIE

ATAG introduceert met Celsius°Cooking een innovatief kooksysteem waarmee je elk gerecht tot op de graad nauwkeurig kunt bereiden. Als je wilt kan dat ook met een app, die je stap voor stap begeleidt bij een recept. De app kan zelfs de kookplaat geheel overnemen door ook de temperatuur en de bereidingstijd te reguleren. Met zulke precisie bereik je de perfecte smaak en structuur, behoud je de beste voedingsstoffen, en zijn overkoken en aanbranden voorgoed verleden tijd. De ATAG inductiekookplaten met Celsius°Cooking zijn bekroond met de prestigieuze iF Design Award. Uit 10.000 inzendingen werd dit product de winnaar op het gebied van innovatie, kwaliteit, communicatie en gebruiksgemak.

SPACER

De professionele ATAG Wijnklimaatkast, bekroond met de iF Gold Design Award, brengt de magie van een ervaren sommelier binnen handbereik van elke wijnliefhebber. In dit knappe staaltje vakmanschap is over elk detail nagedacht. Genieten van goede wijn is het resultaat van een delicaat proces. Het ware karakter komt pas volledig tot uiting als de wijn wordt geserveerd op de perfecte temperatuur nadat de fles heeft gerust bij de ideale luchtvochtigheid, beschermd tegen trillingen en UV-licht. De Wijnklimaatkast heeft drie gescheiden temperatuurzones, een labelscanner die verbonden is met de Vivino database, en ruimte voor maar liefst 189 flessen.

KOUDE KUNSTJES

Etna brengt je droomkeuken binnen handbereik met een nieuwe serie Amerikaanse koel-vriescombinaties in stijlvol RVS en trendy zwart. Geniet van de luxe van een water- en ijsdispenser, en van de nieuwste technieken om etenswaren langer houdbaar te houden. In de CrispZones blijven je groenten en fruit extra knapperig en dankzij No-Frost Plus hoef je nooit meer de vriezer te ontdooien. Deze koelreuzen zijn stil en energiezuinig. Het topmodel AKV778IRVS voorziet je dankzij een vaste wateraansluiting van onbeperkte hoeveelheden crushed ice, ijsblokjes en gekoeld water. In de Crossdoor koel-vriescombinatie MKV581RVS kun je dankzij het brede koelgedeelte gemakkelijk grote schalen en pannen plaatsen.

SPACER

Minstens zo cool als de stoere Amerikanen is de Volkswagen Bulli koelkast, waarmee Etna een ode brengt aan de kleurrijke en avontuurlijke sixties. De tijdloze Volkswagenbus van de eerste generatie is mateloos populair als vervoermiddel, camper of als verzamelobject. De RBT154BOR in bordeauxrood met roomwit geeft je keuken een retro-glam uitstraling, compleet met prominente chromen details en het Volkswagen-logo. Naast een ruim koelgedeelte met LED-verlichting is er een Low-Frost vriesvak van 25 liter. Het iconische ontwerp biedt moderne techniek, inclusief dynamische koeling en CrispZone en FreshZone lades om etenswaren extra lang vers te houden.

ETNA

FUNCTIONEEL DESIGN

Voor Liebherr moet je koelkast een betrouwbare partner zijn die helpt, meedenkt en het werk in de keuken verlicht. De nieuwe modellen zitten vol slimme functies en zijn tot in de kleinste details van de hoogste kwaliteit. Liebherr introduceert volledig integreerbare koelkasten met innovaties die het leven gemakkelijker maken. Elke keer dat de deur wordt geopend, zorgt de nieuwe HydroBreezefunctie voor een frisse, koude nevel die een beschermend laagje legt over groenten en fruit in de BioFresh-lade. Met een temperatuur van net boven de 0° C zorgt dat voor een zeer lange bewaartijd en behoud van structuur.

 

Innovatief design en functionaliteit komen bij Liebherr ook samen in de InfinitySpring. Die levert altijd koud gefilterd water en is geïntegreerd aan de binnenzijde van de koelkast, zodat de strakke lijnen van je keuken niet worden onderbroken. Meerdere koelkasten van Liebherr zijn met 29 dB extreem stil en dat is een groot voordeel als je een open keuken hebt. Alle modellen zijn daarnaast geschikt voor aansluiting op een wifi-netwerk en integratie in een bestaande smarthome-omgeving. Ondanks alle technisch vernuft zijn alle apparaten ook nog eens bijzonder energie-efficiënt.

AUTOMATISCHE AFZUIGING

Koken zonder ongewenste geuren die zich door je huis verspreiden is eenvoudiger dan ooit met de nieuwe AutoAir functie van Pelgrim. Zo gaat de verlichting van deze afzuigkap automatisch aan bij het aanzetten van de kookplaat, en start de afzuiging zodra jij begint met koken. Bovendien past de afzuiging zich automatisch aan de kookstand aan. Dankzij een krachtige en stabiele Bluetooth verbinding heb je nooit meer vieze vingers op de afzuigkap en is de mate van afzuiging altijd perfect afgestemd op wat er gaande is op de kookplaat. Zo kun je lekker zorgeloos kokkerellen terwijl de lucht automatisch wordt verschoond.

 

De kookplaten van Pelgrim bieden extra functies voor nog meer kookgemak. De stijlvolle LEDbediening van de kookplaat wordt pas zichtbaar bij inschakeling, en bij het plaatsen van een pan activeert de kookplaat automatisch de juiste kookzone. Wissel eenvoudig tussen sfeer- en werklicht, en gebruik de AutoGrill-stand voor perfecte resultaten. Wil je een grill- of teppanyakiplaat gebruiken, kies dan voor een Pelgrim kookplaat met FlexZone. Hiermee kun je twee zones koppelen tot één grote kookzone. De warmhoudstand houdt kookzones op circa 70˚C: ideaal als je een gerecht nog even warm wilt houden voor het opdienen.

PELGRIM

KOOKPLAAT EN AFZUIGING INEEN

Genieten van een geurvrije open keuken kan met de Siemens inductionAir Plus, die een vlakke kookplaat combineert met krachtige werkbladafzuiging. Dit ruimtebesparende concept biedt nieuwe mogelijkheden om precies de keuken te creëren die je wenst. De inductiekookplaat is zelfs in te passen in een zwevend werkblad, en de geïntegreerde afzuiging zorgt ervoor dat je vrij zicht houdt boven het werkblad. De inductionAir Plus is geschikt voor montage met luchtafvoer of recirculatie, en de perfecte combinatie van kookplaat en afzuigkap als je bent gesteld op strak design en het gevoel van open ruimte.

 

De nieuwe inductionAir Plus biedt dankzij de smallere afzuiguitgang ruim 40 procent meer werkoppervlak, waardoor je pannen moeiteloos verplaatst. Met de flexInduction kookplaat kun je twee aangrenzende kookzones koppelen. Het apparaat herkent de afmeting en vorm van alle soorten pannen en verhit precies daar waar de bodem een flexZone raakt. Het krachtige afzuigsysteem zuigt stoom en damp direct af met nauwkeurig afgestemd vermogen. Het nieuwe installatieconcept van Siemens geeft maximale ruimte aan alle inbouwwensen, zonder dat je hoeft in te leveren op lades en opbergruimte.

SIEMENS

FUNCTIONELE ELEGANTIE

De afzuigkappen van Novy verlenen een geheel nieuwe dimensie aan stijlvol koken met functionaliteit in de hoofdrol. De nieuwe Novy Panorama 120 biedt het grootste kookoppervlak onder de kookplaten met geïntegreerde afzuiging. Op de inductiekookplaat van de Panorama 120 kunnen tot vijf pannen naast elkaar worden geplaatst. Daarachter verrijst de elegante transparante afzuigtoren via touch control en elimineert alle kookgeurtjes. De Novy Panorama zuigt kookdampen niet naar beneden, maar vangt ze op waar ze ontstaan – aan de bovenrand van de pan.  

 

De krachtige inductiekookplaat met flexzonetechnologie overtuigt met pandetectie en brugfunctie. Met een app kun je instellingen personaliseren, bijvoorbeeld de hoogte van de afzuigtoren aanpassen aan je pannen. Dankzij het zeer platte ontwerp gaat nauwelijks bergruimte in je kast verloren, zeker als je kiest voor de recirculatieversie met een Pure 3.0-monoblockfilter die gezuiverde lucht terugbrengt in de keuken. Andere innovaties zijn de Novy Crystal, een glazen inbouwkap met randafzuiging, en de verder ontwikkelde Novy Pureline Pro met geïntegreerd LED-frame. 

NOVY

PRAKTISCHE CONNECTIVITY

Steeds meer huishoudelijke apparaten zijn connected en voorzien van extra functies. Aan de uitgebreide mogelijkheden heeft AEG CamCook toegevoegd. De technologie herkent gerechten van foto’s gemaakt met je smartphone, en stuurt meteen de juiste instellingen naar de oven. Een oud probleem wordt opgelost met de Easy2Clean bakplaat, waaraan door een innovatieve keramische coating geen vet of etensresten kleven. AEG breidt het aanbod van kookplaten met geïntegreerde afzuiging uit. De nieuwe ComboHob IDE74243IB met recirculatiesysteem is 72 cm breed, maar heeft een smalle uitsnijmaat van 56 cm, waardoor dit model kan worden ingebouwd in keukens met standaardmaten.

 

Regelmatig onderhoud van je vaatwasser is de sleutel tot optimale prestaties en duurzaam gebruik, maar wil er nog wel eens bij inschieten. De nieuwe QuickSelect-vaatwassers met wifi en de My AEG Kitchen-app maken het gemakkelijk. Ze geven aan wanneer het tijd is en wat de beste manier is om het onderhoud uit te voeren. De bekende MaxiFlexbesteklade is nu ook beschikbaar op de XXL- en ComfortLift-modellen. Door de aangepaste constructie is het makkelijker om groter keukengerei een plaats te geven. Dankzij deze aanpassing en een nieuwe inrichting van de bovenkorf hebben de ComfortLift-modellen nog meer capaciteit gekregen.

AEG

GERELATEERDE VIDEO’S

KOOK OP HET HELE OPPERVLAK VAN DE KOOKPLAAT. MET TOTALFLEX.

TotalFlex is de nieuwe, oneindig flexibele inductiekookplaat van AEG. Op deze kookplaat kan met kookgerei in allerlei vormen en maten worden gekookt. Na het inschakelen van de kookplaat en het neerzetten van een pan, wordt deze automatisch gedetecteerd en licht bij één van de bedieningselementen het display rood op. Zo is meteen duidelijk welk bedieningselement voor de betreffende pan moet worden gebruikt.

 

Eenmaal in gebruik, dan is ook de timer makkelijk in te stellen. En omdat elk gerecht zo afzonderlijk en nauwkeurig wordt getimed, is absolute controle over het kookproces verzekerd.

Eenvoudig warm: De nieuwe elektrische vloerverwarming van Gutjahr is snel en energiebesparend

Verwarming, ontkoppeling en afdichting in één: IndorTec THERM-E is een doordacht elektrisch vloerverwarmingssysteem Van Gutjahr – dat bovendien snel en eenvoudig kan worden aangebracht. Het is gebaseerd op een dragermat, die zich oriënteert naar de beproefde ontkoppelingssystemen. Dit maakt het systeem niet alleen zeer dun, maar ook bijzonder energie-efficiënt. IndorTec THERM-E is geschikt voor bijna alle vloerbedekkingen binnen.

Elektrische vloerverwarmingssystemen onderscheiden zich door hun extreem dunne laag. Daardoor moeten er geen dikke estriklagen worden opgewarmd – de vloerbedekkingen bereiken snel de gewenste temperatuur. De vloerverwarming van Gutjahr bewijst, dat het nog sneller en energiebesparender gaat. IndorTec THERM-E is zo geconstrueerd, dat de verwarmingskabels volledig met lijm ommanteld worden. Daardoor wordt niet eerst de onderconstructie verwarmd, maar de vloerbedekking. Bovendien zorgt de speciale geometrie van de mat ervoor, dat 30 procent minder holle ruimtes opgewarmd worden dan bij vergelijkbare systemen. Dit betekent dat dezelfde verwarmingscapaciteit met IndorTec THERM-E 10 procent minder energie nodig heeft.

Verwarming, afdichting en ontkoppeling in één

Als 3-in-1-systeem is de IndorTec THERM-E niet alleen verwarming, maar ook afdichting en ontkoppeling – een doorslaggevend voordeel, omdat elektrische vloerverwarmingen juist bij de sanering van badkamers vaak worden toegepast. Juist de ontkoppeling is een belangrijk onderwerp bij saneringen, omdat de verwerkers hier vaak te maken hebben met kritische ondergronden, zoals gescheurde dekvloeren of houten ondergronden. IndorTec THERM-E ontkoppelt de bedekkingen van de ondergrond en compenseert zo spanningen – net zo effectief als een „klassieke“ ontkoppelingsmat.

 

Bovendien kan het systeem direct als combinatieafdichting in badkamers worden toegepast – een algemeen keuringsrapport van het bouw- en woningtoezicht hiervoor is beschikbaar. 

Dan hoeven verwerkers alleen nog bij de matvoegen, bij de voegen met aangrenzende bouwelementen en bij het eindstuk van de verwarmingskabel een afdichtingslijm en passende systeemafdichtbanden aan te brengen.

Snel en eenvoudig aan te brengen

Het aanbrengen van de IndorTec THERM-E is zeer eenvoudig. Dankzij de optimale vlakheid kan hij eenvoudig op de ondergrond worden gelijmd. Passende verwarmingskabels, die bij elke lengte dezelfde doorsnede hebben, klikken precies in elkaar. De radiale kabelgeleiding van de mat voorkomt daarbij, dat de kabels knikken of er hitteopstopping ontstaat. Door de open structuur kan hij ook snel met tegellijm worden ingesmeerd. In principe is een bewerking voldoende, wat zorgt voor een enorme besparing aan tijd en kracht voor de verwerkers“. Naast keramiek en natuursteen kan ook parket, laminaat, tapijt en PVC gebruikt worden als vloerbedekking.

 

Bij interesse of vragen kunt u contact opnemen met:

Dhr. Eric Pattenier
E-mail: eric.pattenier@ardex.eu

inductionAir Plus: Perfecte combinatie van kookplaat met afzuigkap

Geniet van een geurvrije open keuken.

De revolutionaire Siemens inductionAir Plus combineert twee geweldige apparaten: een inductiekookplaat met flexibele kookzones en een krachtige werkbladafzuiging. Het ruimtebesparende concept biedt alle mogelijkheden waarmee u precies de keuken kunt creëren die u wenst. De volledig strakkekookplaat is zelfs in te passen in een zwevend werkblad, en de geïntegreerde afzuiging zorgt ervoor dat u vrij zicht houdt boven het werkblad. Perfect als u houdt van een open ruimte en een strak design.

Toonaangevende flexibiliteit.

De inductionAir Plus biedt dankzij de smalle afzuiguitgang een ruim kookoppervlak waarop u moeiteloos pannen heen en weer kunt verplaatsen. De flexInduction kookplaat biedt vele mogelijkheden om flexibel te kunnenkoken zoals twee aangrenzende kookzones die u kunt combineren tot één groot geheel. Het apparaat herkent afmetingen en vormen van alle soorten pannen en verhit precies daar waar het bodem-oppervlak van de pannen een zogenaamde flexZone raakt. Het krachtige afzuigsysteem zuigt stoom en damp direct af waar het ontstaat en stemt het vermogen af op waargenomen kookgeuren, zonder te overstemmen dankzij de stille motortechnologie.

Maximale planningsvrijheid.

Het installatieconcept komt tegemoet aan alle soorten inbouwwensen, zonder dat u hoeft in te leveren op lades en opbergruimte. De inductionAir Plus is zowel geschikt voor montage met luchtafvoer als recirculatie.

ONTDEK DE CHEF IN JEZELF MET ATAG CELCIUS°COOKING™

ATAG Benelux introduceert een zeer innovatief kooksysteem: ATAG Celsius°Cooking™. Hiermee is het mogelijk elk gerecht tot op de graad nauwkeurig te bereiden. Dit kan geheel zelfstandig, maar ook met behulp van een smart cooking app. De app staat in verbinding met de kookplaat en begeleidt de gebruiker stap voor stap tijdens de bereiding van het recept. De informatieve video tutorials geven hierbij richting en kennis. Indien gewenst kan de app de kookplaat geheel overnemen door ook de temperatuur en de bereidingstijd te reguleren.

 

De juiste temperatuur brengt een ingrediënt perfect op smaak en structuur. Groenten behouden vezels en vitamines, het vlees perfect rosé. Omdat de temperatuur nooit te hoog wordt zijn overkoken en aanbranden verleden tijd. Hierdoor krijgen fijnstof of andere schadelijke stoffen geen kans.

 

ATAG inductiekookplaten met Celsius°Cooking™ zijn bekroond met de prestigieuze iF DESIGN AWARD. Uit 10.000 inzendingen is dit product tot winnaar uitgeroepen op het gebied van innovatie, kwaliteit, user experience, user interface en communicatie.

De Mystic Earth keukentrend is basaal en sereen. Bruin en donkere houtsoorten overheersen waarbij witte accenten de finishing touch vormen. Ook zie je accenten van bordeaux, brique, cognac en karamel terug. Beton en natuursteen zijn de overheersende materialen binnen deze trend. Wil je meer lezen over de keukentrends van Dekker Zevenhuizen?

KANT-EN-KLARE AFWERKPASTA

VOOR DE MOOISTE BETONLOOK-WAND

Met de trend van industriële vormgeving in interieurs is de populariteit van betonlook-wanden enorm toegenomen. Goed nieuws voor de stukadoor, tegelzetter en handige doe-het-zelver: met 307 WallDesign van Forbo Eurocol creëer je eenvoudig  een moderne, stijlvolle wand. Het is een prettig verwerkbare, kant-en-klare pasta, waarmee je bovendien je eigen ‘touch’ in de betonlook kunt aanbrengen.

Gebruiksvriendelijk

Een authentieke betonlook en een gebruiksvriendelijke verwerking vormden de uitgangspunten voor 307 WallDesign. Dat wil zeggen: geen poederproduct dat je nauwkeurig in de juiste verhouding moet mengen tot een klontvrije massa, maar een kant-en-klare, prettig smeerbare afwerkpasta, die je na doorroeren zo uit de emmer op de wand aanbrengt. Voor de meesten een fluitje van een cent.

Hoogwaardige uitstraling

Een betonlook-wand met WallDesign geeft een hoogwaardige uitstraling door het opbouwen van verschillende lagen over elkaar. Naast 307 WallDesign heb je nodig: handschoenen, een spatel, troffel, spaan, schuurmachine, fijn schuurpapier, 

een doek en desgewenst de 308 WallDesign Finish om de wand fraai mee af te werken. Zelf hoef je alleen wat fantasie en creativiteit mee te nemen, om met speelse slagen, kleur- en dieptenuances op de betonlook-wand aan te brengen.

Voordelen 307 WallDesign

– Fraaie, moderne, authentieke betonlook-wand

– Bijzonder gebruiksvriendelijk, uniek eindresultaat

– Kant-en-klare afwerkpasta in handzame emmerverpakking

– Zuinig in gebruik, eenvoudig te corrigeren

– Ook geschikt voor badkamers, behalve als douchewand

– Verkrijgbaar in 4 stijlvolle trendkleuren grijs

Bespaar energie en water met Quooker

In één op de drie keukens wordt hij inmiddels geplaatst. De Quooker-kraan. Een kraan die direct kokend water levert. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Voor thee, koffie, aardappelen, rijst, pasta, groenten en noem maar op. En met de Quooker CUBE tap je ook gekoeld en bruisend water uit dezelfde Quooker-kraan. Een Quooker-systeem in je keuken is veilig, multi-inzetbaar en bovendien ook een duurzame keuze.

Energiebesparend

Dankzij een perfecte isolatie is het verbruik slechts 10w/h om voortdurend kokend water ter beschikking te hebben. Dat is nog minder dan het verbruik van een wifi-router. Het Quooker COMBI(+) reservoir is niet voor niets voorzien van energielabel-A.

Waterbesparend

Als je water kookt in een fluitketel of waterkoker verwarm je meestal veel meer water dan je nodig hebt. Met de Quooker-kraan daarentegen tap je precies de benodigde hoeveelheid water. Het Quooker COMBI-reservoir heeft ook de functie van keukenboiler. Zo heb je direct 27 liter warmwater op 40˚C beschikbaar en hoeft er geen warmwaterleiding te worden aangelegd. De warmwatervoorziening in de keuken is losgekoppeld van de cv-ketel of warmtepomp en daarmee behoort leidingverlies tot het verleden. Is er wel een warmwaterleiding aanwezig en kan die niet veilig worden afgedopt dan is het COMBI+ reservoir de beste keuze. Het COMBI-reservoir wordt aangesloten op koud- en warm water en mengt het afgekoelde water uit de warmwaterleiding met kokend water uit de Quooker-kraan waardoor je direct wam water tapt. Zodra het water uit de cv-ketel de kraan bereikt stopt de toevoer van Quooker water.

Minder plastic

Met de Quooker CUBE tap je ook direct gekoeld en bruisend water uit de Quooker-kraan. Dus nooit meer naar de supermarkt voor flessen bruisend water. Goed voor het milieu want met de Quooker-CUBE is er dus minder plastic nodig.

Doe de Quooker bespaarcheck

Wil je berekenen hoeveel energie en water jouw klant kan besparen? Doe dan de Quooker bespaarcheck. Vul de gegevens in en binnen een minuut zie je wat jouw klant verbruikt en hoe jij jouw klant kan helpen besparen door het installeren van een Quooker-kraan.

Velux dakramen passen perfect in een zonnepanelendak

VELUX

Transformeert je ruimte

Gezond en comfortabel wonen onder een zonnepanelendak:

Wanneer u op een dak zonnepanelen wilt gaan toepassen, is het belangrijk dat u rekening houdt met de huidige en toekomstige functie van de achterliggende ruimte. Als u deze ruimte wilt benutten als verblijfsruimte is daglicht en een gezond binnenklimaat essentieel. Combineer de zonnepanelen daarom met VELUX dakramen. Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar om op een esthetisch fraaie wijze beide functies in het dak te integreren. Op die manier bent u zowel verzekerd van efficiënte energieopwekking als een comfortabel binnenklimaat met de vertrouwde VELUX kwaliteit.

De dakramen van VELUX brengen daglicht en frisse lucht in gebouwen over de hele wereld. De gelamineerde veiligheidsbeglazing is zeer energie-efficiënt, voldoet aan de BENG-eisen, is bestand tegen extreem weer en UV-straling, en dempt zelfs het geluid van regendruppels. Door de luchtdichtheid en de thermische isolatie van de beglazing passen VELUX dakramen goed in uw eigen energietransitie. Met de VELUX 3in1 en 2in1 dakramen breng je nog meer daglicht in huis en transformeert u uw ruimte naar een comfortabele en gezonde plek om te wonen. 
 

De extra slanke frames maximaliseren de lichtinval, je krijgt een panoramisch uitzicht en je binnenruimtes lijken groter, terwijl de montage niet ingewikkelder is dan bij één enkel dakraam.

• Uitgebreid getest op windbestendigheid en waterdichtheid

• Past perfect in het zonnepaneelgrid
• Geen schaduweffect voor maximale energieopwekking

Kleurrijk New York

Mooi staaltje maatwerk

De New York spoelbakken van Reginox zijn nu ook verkrijgbaar in kleur! De bekende New York serie is uitgebreid met drie verschillende kleuren welke mogelijk gemaakt worden door PVD-techniek.

Kies voor onze New York 40×40 of 50×40 in Gun Metal Silver, Copper Rose of Gold Flax en maak zo elke keuken compleet. Deze New York spoelbakken behouden hun vertrouwde kwaliteit en comfort en zijn voorzien van dezelfde super strakke vormgeving door onze dieptrek techniek en hoogwaardige kwaliteit rvs. Bovendien bevatten ze geen las- of vouwnaden en zijn de overloop en comfortplug mee gekleurd. Het beste van twee werelden door de splinternieuwe kleuren en een oogstrelend uiterlijk!

– Modern design met een radius van 10 mm

– Verkrijgbaar in twee afmetingen

– Overloop en comfortplug zijn meegekleurd

De New York PVD spoelbakken zijn ideaal te combineren met de PVD kranen van Reginox, verkrijgbaar in twee verschillende modellen; Leon en Levisa. Bijpassende restenbakjes en zeeppompjes zijn tevens verkrijgbaar bij Reginox.

Keller, de persoonlijke keuken

Keller keuken: Cottage Life

U bent op zoek naar een nieuwe keuken. En omdat u nu eenmaal niet elke dag een nieuwe keuken koopt, is het belangrijk om u goed te oriënteren en te ontdekken wat het beste bij uw persoonlijke smaak en situatie past. Keller helpt u om in vier stappen uw persoonlijke keuken samen te stellen.

 

Wat is nu eigenlijk een persoonlijke keuken? Wat u mooi vindt is persoonlijk en dus voor iedereen weer anders. Het is een optelsom van verschillende elementen, zoals uw basis woonstijl, uw favoriete trends, personal touch en uw budget.

Denk eens na hoe deze elementen er voor u uitzien. Door uw keuzes mee te nemen in het keukenontwerp ontstaat uw persoonlijke keuken. Het assortiment van Keller is zo samengesteld dat het altijd mogelijk is om binnen uw budget een droomkeuken te realiseren, zonder concessies te doen aan sfeer en uitstraling.

 

Meer inspiratie? Kijk in de online keukengalerij voor de laatste keukentrends, of vraag het keuken-inspiratieboek aan.

Royal Collection Marbles

Reeds sinds de klassieke oudheid staat marmer symbool voor status, puurheid en onsterfelijkheid, met als ultiem bewijs de onuitputtelijke bron van kunstschatten die de oude Grieken en Romeinen ons nalieten. In het begin van de 16de eeuw reisde Michelangelo naar verluid speciaal vanuit Florence en Rome naar de beroemde groeves bij Carrara, om daar de mooiste blokken van zijn geliefde gesteente uit te zoeken. Na diverse minimalistische stromingen in de afgelopen decennia, is marmer weer helemaal terug in ons hedendaagse interieur: we mogen weer rijkdom uitstralen. Onze nieuwe serie Sphinx Royal Collection MARBLES sluit naadloos aan bij deze behoefte en staat garant voor hoogwaardige kwaliteit, luxe én onderhoudsgemak.

Sphinx Royal Collection MARBLES heeft een soft matte uitvoering. Het design is aangepast aan de Nederlandse markt, dat wil zeggen niet te zware decors en nuances, maar meer eigentijds en tijdloos Dutch Design.

Deze serie is leverbaar in 3 kleuren, White-Grey-Black en is beschikbaar in de volgende formaten: 80×80, 20×80, 60×60, 30×60, 60×120, 30×120, 20×20, 22×25 (Hexagon), 8×80 en 8×60 (Plinten).

Aan de serie Sphinx Royal Decorations Collection zijn 2 Marbles decor tegels toegevoegd, Marbles Art en Marbles Stripes.

Ontdek Promat®-SYSTEMFLOOR: de perfecte onderlaag voor alle vloerafwerkingen

Promat®-SYSTEMFLOOR is het nieuwe vloerelement van Promat. Met unieke eigenschappen als onbrandbaar (brandreactieklasse A1), glasvezelversterkt, impactbestendig, slijtvast en glad van oppervlak is Promat®-SYSTEMFLOOR de oplossing als u vloeren met bijzondere eisen wil afwerken. Promat®-SYSTEMFLOOR wordt lokaal geproduceerd in de Promat fabriek te Tisselt (België).

Promat®-SYSTEMFLOOR is verkrijgbaar in diktes van 18 mm en 24 mm. Het vloerelement is opgebouwd uit een 18 of 24 mm dikke glasvezelversterkte, homogene gipsplaatmatrix met een gebroken witte kleur. Alle zijden van het element zijn afgewerkt met een gefreesde liplas (overlap) van 35 mm. De Promat®-SYSTEMFLOOR elementen worden gelegd, verlijmd met Promat®-SYSTEMFLOOR vloerelementlijm (Promat®-SYSTEMFLOOR Glue) en vastgeniet of geschroefd. Zo ontstaat er een vlakke ondergrond, waarmee u een bestaande vloer opwaardeert of een nieuwe vloer voorbereidt voor de laatste laag. Daarna kan Promat®-SYSTEMFLOOR met alle gangbare vloerbekledingselementen worden afgewerkt. Dit maakt dat Promat®-SYSTEMFLOOR voor verschillende toepassingen ingezet kan worden. Het kan gebruikt worden in natte ruimtes, kan worden betegeld of kan afgewerkt worden met tapijt, vinyl, kurk, pvc, marmoleum of houten vloeren. Daarnaast kan het gebruikt worden voor het vlak maken van verzakte renovatievloeren. De 24 mm plaat kan specifiek ingezet worden voor vloerverwarmingssystemen.

Promat®-SYSTEMFLOOR heeft verschillende voordelen. Het vloerelement zorgt voor een droge verwerking, voorkomt vochtschade en verstoring in het bouwproces, is binnen een dag afwerkbaar en er is slechts een beperkte opbouwhoogte nodig. Daarnaast is de plaat licht en beschikbaar in een handig formaat, snel en eenvoudig te monteren en te bewerken. Ze biedt sterkte brand- en akoestische prestaties, isoleert, verhoogt het wooncomfort en kan een hoge belastbaarheid aan. Bovendien zijn er een 20-tal systemen met Promat®-SYSTEMFLOOR op een betonnen of houten vloer getest. Deze documentatie is beschikbaar op www.promat.com  

documentatie is beschikbaar op www.promat.com  

Het Technisch team van Promat staat elke dag voor u klaar om uw technische vragen te beantwoorden. Voor meer informatie over de plaat kan u terecht bij uw Area Sales Manager. Promat®-SYSTEMFLOOR is verkrijgbaar bij Raab Karcher.

wedi Top® Line

Kant-en-klare designoppervlakken

wedi Top Line biedt een verscheidenheid aan aantrekkelijke ontwerpopties met op maat gemaakte ontwerpoppervlakken die precies zijn afgestemd op het wedi-systeem – grootformaat en naadloos, speciaal voor wedi Fundo douchesystemen en wedi wand-, design- en functionele elementen.

Alle wedi Top Line design oppervlakken zijn gemaakt van gerecycled en hoogwaardig composiet materiaal met de beste materiaaleigenschappen. Verkrijgbaar in de vijf stijlvolle, gecoördineerde kleuren pure wit, stone grijs, sahara beige, concrete grijs en carbon zwart, bieden ze een breed scala aan toepassingen in douches en badkamer –  voor nieuwbouw, renovatie en modernisering.

De voordelen op een rij:

  • Korte verwerkings- en droogtijden, ideaal voor snel badkamerontwerp

  • Kant-en-klare ontwerpoppervlakken, groot formaat en naadloos
    Hoogwaardig materiaal, door en door gekleurd en eenvoudig op maat te zagen

  • Eenvoudige en veilige installatie, zonder boren en schroeven

In twee dagen een nieuwe badkamer

Een badkamer renoveren kan een omvangrijk project zijn. Het kost veel tijd om het bestaande tegelwerk te verwijderen, de wand voor te strijken en te stucen. Traditioneel tegelwerk geeft bovendien dagenlang ongemak van sloopwerkzaamheden en afval.  Fibo biedt hiervoor de uitkomst, de kant-en-klare wandpanelen zijn snel en met weinig overlast te plaatsen.

Weinig overlast

Fibo heeft een concept ontwikkeld waardoor de mogelijkheid bestaat dat de badkamer wordt gerenoveerd met zo min mogelijk overlast in de kortst mogelijke tijd. Fibo zijn kant-en-klare wandpanelen die droog en schoon aan de wand worden geplaatst over bestaand tegelwerk. De wandpanelen hebben een innovatief kliksysteem waardoor het renoveren van de oude badkamer in twee dagen te realiseren is. Een sanitaire ruimte is dus veel sneller klaar en u bespaart de (wacht)tijd van het verwijderen van bestaand tegelwerk.

Ruime kleurkeuze en gemakkelijk schoon te houden

De Fibo panelen zijn 100% waterdicht en in de HPL-toplaag is een tegelmotief gefreesd. Daarnaast is de toplaag ongevoelig voor schimmels en makkelijk te reinigen met een (zacht) schoonmaakmiddel. Fibo heeft een zeer uitgebreid assortiment aan kleuren, tegelmotieven, structuren en voegsoorten. Sinds kort zijn er nieuwe, moderne tegelmotieven beschikbaar: hexagon, halfsteensverband en vissengraat. Hierdoor zijn er meer dan 200 combinaties beschikbaar, waarmee iedere gewenste stijl gecreëerd kan worden.

Nieuwsgierig? Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Kies je eigen stijl met Motto by Mosa

De mooiste designtegels voor vloer en wand die passen bij jouw interieurstijl. Laat je inspireren door de ontwerpers van Mosa door Douglas & Jones.

Vloertegels geïnspireerd op beton, zand en hout

135 jaar vakmanschap en eigentijds Dutch Design komen samen in de vloertegels van Motto by Mosa. Het resultaat is tijdloze tegels die een leven lang meegaan. Dankzij hun duurzame eigenschappen zijn de vloertegels geschikt voor alle denkbare ruimtes. Van je keuken en je woonkamer tot de hal. Onze ontwerpers ontwikkelden drie typen tegels voor je vloer: Form, Grain en Leaf. Daarbij lieten zij zich inspireren door de eigenschappen van beton, zand en hout.

Perfecte tegelcombinaties voor je badkamer

Een nieuwe badkamer begint met het uitzoeken van tegels. Vaak slaat al snel de keuzestress toe. Want de opties zijn nogal overweldigend. Om het proces makkelijker te maken stelden de ontwerpers van Mosa perfecte tegelcombinaties voor vloer en wand samen, in zes verschillende sferen. Zo weet je zeker dat de wandtegels mooi kleuren bij de vloertegels, en kom je niet voor verrassingen te staan. Je kunt kiezen uit de sferen Serene, Expressive, Noble, Natural, Cosy en Royal. Elke sfeer bestaat uit verschillende vloer-, wand- en accenttegels. Daarmee stel je eenvoudig een unieke tegelmix samen die voldoet aan jouw wensen én budget. Wel de vrijheid, niet de stress!

Online designtools

Vind je het moeilijk om je voor te stellen welke impact een tegel heeft op de ruimte? Of twijfel je nog tussen verschillende tegels of patronen? Maak dan gebruik van onze configurator. Deze online designtool helpt je om het eindresultaat te visualiseren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Designtool voor de vloer

De stroken van Leaf hebben een ander effect dan de vierkante vloertegels van Form en Grain. En een lichte tegel geeft je woonkamer een totaal andere uitstraling dan een donkere. Met de vloertegelconfigurator zie je in één oogopslag hoe kleur en formaat de ruimte beïnvloeden. 

Designtool voor de badkamer 

Grote tegels of juist kleine? Mat of glanzend? Wel of geen accentwand? Ontdek alle mogelijkheden met onze badkamerconfigurator. Als je tevreden bent over de badkamer kun je jouw ontwerp bewaren. Dat is bijvoorbeeld handig bij een showroombezoek. De adviseur kan dan meteen zien welke tegels je hebt gekozen.

“Metro” – de details 

Tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden als porcelein-ontwerper en kunstenaar tilt Daniel Piršč de mogelijkheden in de produktie van porcelein tot een onvoorstelbaar hoog niveau. In 2022, tonen RAKO en Piršč dit samen in de nieuwe wandtegelserie “Metro”. De haarfijne en duidelijke 3-dimensionale structuur kan alleen succesvol geproduceerd worden met behulp van DryFix technologie. Deze geeft de intensiviteit aan de gebogen lijn op haar witte ondergrond.

Metro is beschikbaar als gerectificeerde wandtegel in de afmeting 30×60 cm en wordt zowel gekarakteriseerd door het zo ogenschijnlijke `eenvoudige´ lijnenpatroon als door de vier verschillende voelbare `bochten´ in de decoren. Met de opzettelijk gekozen kleurvariaties in zwart en wit wordt op deze manier de mogelijkheid voor het minimale en maximale contrast voor de wand mogelijk gemaakt. Ontwerper Daniel Piršč deze creatie gemaakt met behulp van een perfecte combinatie van: Vlakke witte wandtegels die de fijnzinnigheid van het reliëf benadrukken, terwijl deze op enige afstand volledig naar de achtergrond wegvallen.

KORTE FEITEN – Tegelserie “Metro”

  • De auteur is ontwerper Daniel Piršč en maakt gebruik van gerectificeerde wandtegels in de afmeting 30 x 60 cm; decoren met een lijnenspel in zwart en wit, geproduceerd met behulp van DryFix technologie.
  • De gerectificeerde wandtegel van 30×60 cm wordt toegepast in de kleur ivoor in combinatie met het décor.
  • De wandtegels uit deze serie kunnen perfect gecombineerd worden met de serie Rebel in de kleur grijs in de afmeting 60×60 cm.

Daniel Piršč is een vooraanstaande en bekende porcelein-ontwerper over de hele wereld. Samen met de tegel producent LASSELSBERGER heeft hij de nieuwe serie Metro ontworpen. De lineaire decoren in wit en zwart geven de vlakke tegels hun unieke uitstraling.

Inloopdouches met maximale flexibiliteit

De nieuwe lijnafvoergoot Schlüter-KERDI-LINE-VARIO

Zo flexibel was het inbouwen van inloopdouches nog nooit: Schlüter-KERDI-LINE-VARIO combineert de krachtige en beproefde KERDI-afvoertechniek met elegante, minimalistische profielen.

Het nieuwe systeem met zeer vlakke afvoer KERDI-LINE-VARIO-H bestaat uit een afvoeradapter met een geïntegreerde, flexibele afdichtingsmanchet en een 360° draaibare, golfvormige afvoer met een geïntegreerde stankafsluiter. Dit zorgt voor de hoogste flexibiliteit bij de installatie en kan aan elke aansluitsituatie ter plaatse worden aangepast. Door de golfvormige constructie stroomt het water snel door de afvoer, waardoor een zelfreinigend effect wordt bereikt.

Het variabele afvoersysteem wordt gecombineerd met de elegante afwateringsprofielen Schlüter-KERDI-LINE-VARIO COVE of WAVE. Volgens het motto “minder is meer” ligt de focus op de functonaliteit: het water wordt via het midden afgevoerd door een afvoersleuf in de afvoereenheid. En toch is er nog ruimte voor een individuele vormgeving: De profielen van 120 cm kunnen tot op 22 cm worden ingekort en in hoogte worden aangepast.

Het afwateringsprofiel COVE in de vorm van een hol profiel en het W-vormige WAVE-profiel zijn verkrijgbaar in geborsteld roestvast staal en in aluminium met een poedercoating. Bij de variant uit aluminium kan uit acht kleuren van de Schlüter-TRENDLINE-serie worden gekozen. 

Het afwateringsprofiel past bij de moderne keramiek- en natuursteentrends. Het COVE-profiel zorgt voor een bijzonder smalle en discrete lineaire afwatering en is zelfs toegankelijk voor rolstoelen. De meegeleverde eindkappen zorgen voor een optisch mooie afwerking van de afwateringsprofielen. Ook de jury van het gerenommeerde Red Dot Award: Product Design, liet zich door het systeem overtuigen: Schlüter-KERDI-LINE-VARIO heeft de Red Dot 2021 prijs in de categorie Bad en Sanitair gewonnen. De prijs werd uitgereikt voor de combinatie van de afvoer KERDI-LINE-VARIO-H met het WAVE-afwateringsprofiel.

Door zijn vlakke opbouw is dit systeem ook uitermate geschikt voor renovatieprojecten. En het design van de afwateringsprofielen kan heel goed met ander Schlüter-oplossingen worden gecombineerd, zoals de handige Schlüter-SHELF planchettes. Ze zijn ook verkrijgbaar in het WAVE-design in de materialen geborsteld roestvast staal en aluminium met TRENDLINE-poedercoating. 

Voor iedere steen de juiste mortel

Net als de bouwmethoden is ook de gemetselde gevel aan veranderingen onderhevig. Ook de (gebakken) metselstenen en zelfs de hele gevelconstructie zijn de laatste jaren aan veranderingen onderhevig. Remix heeft hierop geanticipeerd met het in eigen huis ontwikkelde Mortel-Op-Maat systeem. Voor iedere steen de juiste mortel met keuze uit honderden recepten, afgestemd op de eigenschappen van de steen en de bouwplaatsomstandigheden.

Remix Mortel-Op-Maat® systeem

Metselstenen worden steeds vaker voorzien van een oppervlaktebehandeling, meestal een hydrofobeermiddel. Hierdoor worden metselstenen minder gevoelig voor vervuiling en uitslag. Deze behandeling zou in de CE prestatieverklaring van de steen vermeld moeten staan, maar dat is niet altijd het geval. Voor het verbindingsmiddel, de mortel, is dit wel degelijk van belang. Een “traditionele” mortel is dan niet meer toereikend met hechtingsproblemen en stapelproblemen als gevolg. Hechting is gebaseerd op aanmaakwater dat vanuit de mortel in de steen trekt en dat proces wordt verstoord door het hydrofobeermiddel. Volgens het Mortel-Op Maat systeem heeft Remix speciale metsel, doorstrijk en dunbedmortels ontwikkeld, die ondanks de hydrofobeerlaag toch een goede hechting en stapelbaarheid hebben. Voor de voegmortel is Remix/Sakrete Voegfix FX ontwikkeld, een vloeibaar additief aan het aanmaakwater waarmee de Remix en Sakrete Voegmortels toch een goede hechting krijgen op de gehydrofobeerde of gesilliconiseerde (ook wel gecoate) metselstenen. Deze (mortel)technologie wordt ook ingezet voor ander moeilijke metseltoepassingen. Denk aan sterk bezande stenen of keiharde stenen met geen of nauwelijks wateropname. Aan de andere kant zijn er ook metselstenen die als een spons al het water uit de metselmortel willen zuigen, zoals bijvoorbeeld de Deense stenen. Die vragen weer om een mortel met een hoog watervasthoudend vermogen om ‘verbranding’ van de mortel te voorkomen. Ook hier voorziet het Remix Mortel-Op Maat systeem, met Museum de Lakenhal te Leiden als mooi voorbeeld.

Museum de Lakenhal

Duurzaamheid

Remix heeft als enige mortelfabrikant het prestigieuze Dubokeur voor DUurzaam BOuwen voor metselmortels met kalk, doorstrijkmortels en dunbedmortels wist te behalen (2008). Dit Dubokeur heeft Remix jaar op weten te behouden, ondanks de steeds strenger geworden criteria. CO2 besparing is bij Remix al jaren gemeengoed en sinds 2008 al door het Nibe gecertificeerd met het Dubokeur. Deze mortels zijn allen in het Raab Karcher Greenworks assortiment opgenomen.

Villeroy & Boch tegels noviteiten 2022:

Individuele ontwerpen in modern wonen en leven

 

Nieuwe wand- en vloerconcepten en de nieuwe systeemserie PRO ARCHITECTURA 3.0

 

Hout, beton, steen en inspirerende kleuren en diverse formaten – de collectie 2021 van Villeroy & Boch Tegels brengt het moderne leven tot leven: de nieuwe serie vertolkt populaire materiaalimpressies met hoogwaardige oppervlakken en harmonieuze kleuren in keramiek. Bovendien opent het nieuwe PRO ARCHITECTURA 3.0 kleur- en formaatsysteem een ​​fascinerende wereld van ontwerp- en toepassingsmogelijkheden voor planners en architecten.

Populaire materialen verschijningen in keramiek

Het wand- en vloerconcept OAK SIDE brengt een edele eikenhouten look over op matte, gestructureerde VilboStone tegels en licht reliëf wandtegels van aardewerk, die goed passen bij een huiselijke sfeer met een natuurlijke flair. De veelzijdigheid van beton, dat er puristisch of rustiek uitziet afhankelijk van de kleur- en materiaalcombinatie, inspireerde het heldere design van het PURE BASE wand- en vloerconcept. De hoogtepunten van de serie zijn decoratieve tegels die historische tegelpatronen combineren om patchworks met een gebruikte look te creëren. Het RESTONICA wandconcept combineert basistegels in natuursteenlook met een handgemaakte reliëfdecoratie in expressieve wanddesigns. Met drie koele grijstinten biedt het ongeglazuurde VilboStone porseleinen steengoed HUDSON nog meer mogelijkheden voor rustige oppervlaktedesigns met een zandsteen-look.

Esthetiek en functie

De nieuwe tegelseries van Villeroy & Boch overtuigen zowel qua esthetiek als qua functionaliteit. De ontwerpconcepten reproduceren niet alleen de looks van hout, beton of steen op een natuurlijke manier, maar herinterpreteren ze ook onafhankelijk met behulp van de nieuwste technologie. Bovendien overtreffen ze hun rolmodellen in termen van functionaliteit, omdat ze alle voordelen van hoogwaardig keramiek bieden – van het onderhoudsgemak van de gemakkelijk te reinigen oppervlakken met CeramicPlus en VilbostonePlus tot slipvastheid en duurzaamheid tot duurzaamheid.

Populaire materialen verschijningen in keramiek

Een speciale focus voor het jaar 2021 is het kleur- en formaatconcept PRO ARCHITECTURA 3.0, dat planners en architecten een drievoudige meerwaarde biedt:


De succesvolle series PRO ARCHITECTURA, COLORVISION en GRANIFLOOR werden gecombineerd in PRO ARCHITECTURA 3.0 tot een helder, modulair 3-in-1-systeem waarin kleuren, formaten, oppervlakken en materialen harmonieus op elkaar zijn afgestemd.

Dit alles-in-een-principe maakt een snelle oriëntatie mogelijk en inspireert ook tot fascinerende combinaties en individuele planning.


In samenwerking met de architect en kleurontwerper Prof. Dr. Axel Buether ontwikkelde kleurconcept biedt talloze mogelijkheden om sferen te creëren en / of functies en structuren in de ruimte te verduidelijken.

PRO ARCHITECTURA 3.0 staat voor individuele en toonaangevende oplossingen voor projecten van alle soorten en maten. Zwembad of spa, school of kleuterschool, hotel of grote keuken, appartementsgebouw of eengezinswoning – PRO ARCHITECTURA 3.0 voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van slipvastheid en slipvastheid, reinigingsgemak en hygiëne. Tegelijkertijd geven de inspirerende kleurenmatrix, de modulariteit van het formaatsysteem en opdrachtgerelateerde maatwerkproducten de planner alle vrijheid om de ruimtelijke architectuur functioneel en esthetisch vorm te geven.

Puro Antibacterieel

Puro Marazzi Antibacterial is de nieuwe antibacteriële technologie voor keramische tegels. Ontwikkelt om tot 99,9% van de bacteriën, schimmels en andere schadelijke micro-organismen te elimineren, het snel en effectief bestrijden van hun verspreiding en het voorkomen van de vorming van vlekken en onaangename geuren.

 

De antibacteriële werking, getest volgens de strengste internationale normen, is gegarandeerd door een geavanceerde en exclusieve zilverionenbehandeling die tijdens het productieproces zorgt voor actieve en permanente bescherming van oppervlakten in alle lichtomstandigheden, ook bij afwezigheid van UV-stralen.

RAAB KARCHER / UCASA / GREENWORKS / ONTWIKKELINGEN IN DE BOUW

COLOFON

Raab Karcher
Atlasstraat 1
5047 RG Tilburg
T: (013) 458 00 00
E: info@raabkarcher.nl
I: www.raabkarcher.nl

Uitgever:
Wim Marckelbach
Marckant Media, Events & Management
E: info@marckant.nl
I: www.marckant.nl


Redactie:
Paul Daalhuizen
Ramona Zito
Richard Schippers

Fotografie:

ArcaNova
Vastgoed
Michiel van der Kley
Jeroen Musch

 

Vormgeving:
Joop Nievaart

 

E-Woonmagzine:
Wim Bos

DISCLAIMER:

Uitgever en auteurs verklaren dat dit blad op zorgvuldige wijze en naar hun beste weten is samengesteld, evenwel uitgever en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. Uitgevers en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. Gebruikers van dit blad wordt met nadruk aangeraden deze informatie niet geïsoleerd te gebruiken, maar af te gaan op hun professionele kennis en ervaring en de te gebruiken informatie te controleren. Marckant Media Events & Management gaat ervan uit dat wanneer derden hen ongevraagd ter publicatie persberichten met afbeeldingen toesturen, alle rechten van zowel auteurs als fotografen of illustratoren gehonoreerd zijn en dat Marckant Media Events & Management gerechtigd is de afbeelding of tekst te gebruiken zonder aan aanvullende voorwaarden te hoeven voldoen. Op verzoek vermeldt Marckant Media Events & Management de naam van de bron bij toegezonden illustratiemateriaal. Marckant Media Events & Management aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke inbreuk op auteursrechten van derden voor materiaal dat niet in onze opdracht is vervaardigd. Mochten wij door derden toch aansprakelijk worden gesteld, dan zal Marckant Media Events & Management deze aansprakelijkheid verhalen op de toezender van het bewuste materiaal.

©2021/2022 Marckant Media Events & Management
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) enduurzaamheid zijn onderdeel van de bedrijfsvoering binnen Raab Karcher. In dat kader is het Raab Karcher Magazine uitgevoerd in FSC® gecertificeerd papier. Raab Karcher is gecertificeerd volgens de Forest Stewardship Council® standaarden en onze FSC® licentiecode is FSC® C009417.